Uc kez dunya şampiyonu Petter Solberg 2019'da Rallikros şampiyonasında yarışmaya devam edecek. Solberg’in PSRX Volkswagen Sweden'dan takım arkadaşı Johan Kristoffersson son iki senede şampiyonluğa uzanırken Solberg Lydden Hill'de gecen sene tek galibiyetini aldı. Norvecli pilot Sarkoidose isimli bir akciğer hastalığı gecirdiğini ama gittikce daha iyi hissettiğini soyledi. Solberg bir ara hastalığı nedeniyle yerini alabilecek bir surucu duşunduğunu itiraf etse de, 2018'den sonra koltuğunu koruyacağından emin olduğunu soyledi. "Gelecek sene suruş yapacağım. Gelecek icin bir planım var, umarım Volkswagen'in planıyla uyumlu olur." "Goruşmelerimiz suruyor, uzun vadeli duşunmek icin istikrara ihtiyacımız var." "Planım takım sahibi olarak suruculerin dunya şampiyonu olmasını sağlamak." "Arac ve ayarlarla ilgili tum bilgimi kullanıp suruculerin yanlış yone gitmesini engelleyeceğim. Yıllar boyu surecek başarı boyle gelebilir." Solberg sezonun en iyi performansını iki hafta once Austin'de gostermişti. Finalde yaptığı hata nedeniyle zaferden olmuştu. Solberg şu anda Sebastien Loeb, Matthias Ekstrom ve Andreas Bakkerud ile ikincilik savaşı veriyor. Solberg'in 17 yaşındaki oğlu Oliver Rallyx Nordic şampiyonluğunu elde etti ancak Solberg oğlunun kariyerine karışmayacağını soyluyor. "Onun suruşune karışmamaya calışıyorum. Teknik tarafla ilgileniyorum ama tartışmaya girmiyorum." "O bir cocuk ve oğrenmesi gerekiyor, kendi işini kendisinin gormesi en iyisi olur. Oliver'in kendi sponsorları ve kendi stratejisi var." "RallyX Nordic'de yarışmak guzel ama dunya şampiyonasında yarışmak icin bir butun olmanız lazım. Şimdiki takımında kalması yerine başka bir takıma gecmesini isterim." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Solberg 2019'da Dunya RX Şampiyonasında Yarışmaya Devam Edecek