Max Verstappen, 30 yaşına girene kadar Formula 1'de dort kez dunya şampiyonu olmayı hedeflediğini soyledi. Red Bull pilotu, Rusya GP'de 21 yaşına girerken, oldukca guclu bir yarış cıkarttı ve iyi bir yukseliş gercekleştirdi. Bir hafta sonra yapılan Japonya GP'de ise podyuma cıkmayı başardı. F1 tarihinin en genc pilotu olan Verstappen, aynı zamanda galibiyet almayı başaran en genc pilot konumunda da yer alıyor. Hafta sonu geleceğe yonelik planlarından bahseden genc Hollandalı, 30 yaşına gireceği 2027 yılına kadar dort dunya şampiyonluğu hedeflediğini soyledi. Verstappen, "Umarım iki yıl icerisinde komple bir pakete sahip olabiliriz." "Aşağı yukarı o zaman 23 yaşında olacağım. Şampiyonluklar kazananabilmem icin altı ya da yedi yılım olacak. Umarım dort civarında bir rakam olur." "Bunu başarmak gercekten guzel olur." dedi. Verstappen aynı zamanda en genc puan alan pilot rekorunu da kırarken, 2020 yılında şampiyon olamazsa Sebastian Vettel'in 23 yaş 4 aylık en genc şampiyon olma rekorunu egale edemeyecek. "Her şeyin cok hızlı gectiğini soyleyebilirim. Formula 3'teki zamanlarımın cok geride kaldığını hissediyorum. Şahsen 2014 yılındaki mucadelemi hatırlamakta, tum detaylarını duşunmekte zorlanıyorum." "Bu Formula 1'deki dorduncu yılım. Gercekten cok hızlı geciyor ve sadece 21 yaşındayım." Hamilton'ın kendisi hakkındaki pozitif yorumları hatırlatıldığında Verstappen, "Bu her zaman iyi ve hoştur. Ama gunun sonunda kendime odaklanmam gerekiyor." "Tabii ki diğer insanların bunu soylemesi guzel. Lewis benim icin her zaman iyiydi. O gercekten havalı bir insan ve bu noktada olmayı hak ediyor." "Cok yetenekli bir surucu fakat bu sonucları elde etmek icin gercekten cok calışıyor." dedi. Gunluk Gazeteler