Gunther Steiner, Esteban Ocon ve George Russell gibi pilotlara koltuk bulamamanın Formula 1'in değil, Mercedes'in sorunu olduğunu soyledi. Esteban Ocon, Formula 1 dunyasının en gelecek vaat eden pilotları arasında kabul gormesine karşın, Williams kendisine bir koltuk vermezse gelecek yılı kenarda gecirmek zorunda kalacak. Genel anlamda Red Bull, McLaren ve Renault, Esteban Ocon'la yarışma ihtimalini gozden gecirdiler ve bazıları imza aşamasına da geldi ama hepsi Mercedes'le olan anlaşmasından oturu kendisiyle anlaşmaktan vazgecti. Mercedes, anlaşmalara "istediği zaman geri cağırabilir" maddesi koyuyor ve bir bakıma suruculerini başka takımlara kiralamış oluyor. Bu da uzun vadeli duşunen takımlar icin iyi bir durum değil. Diğer tarafta George Russell, cuma gunu Williams'la resmi sozleşmeyi imzaladı ve gelecek yıl Formula 1'e adım atacak. Bununla birlikte Steiner, genc suruculeriyle ilgili sorunların diğer takımları değil, Mercedes'i ilgilendireceğini soyledi. "Her ikisi de oldukca iyi suruculer oldukları icin elbette onları secenekler arasında gorduk." "Diğer tarafta kendi cıkarlarımızı da duşunmek zorundayız. Bu acıdan bunun Mercedes'in cozmesi gereken bir problem olduğunu duşunuyorum." "Onların elinde şu anda pek cok genc yetenek var ve şimdi bu sorunu cozebilmek icin bir yol bulmaları gerekiyor." "Bu neden diğer insanların sorunu olsun ki? Bu hoş bir problem ve bunu kendi başlarına cozmek zorundalar." Pietro Fittipaldi hakkında da konuşan Steiner, "Aslına bakarsak gectiğimiz haftalarda Pietro ile bir goruşme yaptım. Artık durumu iyiye gidiyor ve acı cekmiyor, artık kendisini rahat hissedebiliyor. Şimdi sezonun sonundan yeniden test yapmayı goruşuyoruz." "Henuz bir sonuca varmış değiliz. Şu anda Avrupa'da ve aslında goruşmeleri havaalanında yaptık. Amerika'ya donduğumuzde yeniden konuşacağız." "Şu ana kadar takımdaki roluyle ilgili hicbir şey konuşmadık. Adım adım ilerlemek gerekiyor." dedi. Gunluk Gazeteler