F3'un Hockenheim'de yapılan ilk yarışını Guanyu Zhou kazanırken, Robert Schvartzman ikinci oldu, Juri Vips podyumu tamamladı. FIA F3 yarışını Guanyu Zhou kazanırken, şampiyonluk savaşındaki isimlerden Dan Ticktum beşinci, yarışın başında kaza yapan Mick Schumacher 12. olabildi. Yarışın ilk turunda Marcus Armstrong ile mucadele eden Schumacher rakibine carpınca on kanadına hasar verdi. Schumacher tamir icin pite girerken, ucuncu sıra icin mucadele eden Alex Palou ve Jehan Daruvala Spitzkehre virajının cıkışında temas etti. Temas sonucu Daruvala bariyerlere carptı ve guvenlik aracı iceri girdi. Bu sayede Schumacher farkı kapatabildi. İlerleyen bolumlerde arka duzlukte Fabio Scherer ve Ferdinand Habsburg arasındaki kaza sonrası yine guvenlik aracı periyodu yaşanırken, Schumacher 12. sıradan oteye gecemedi. Yarışı kazanan Zhou "İyi bir start aldım ama guvenlik aracı periyotları zorluydu. İyi bir tempom vardı ve son turları kontrol altında tutmayı başardım." dedi. Shwartzman Juri Vips'e karşı savunma yapmak zorunda kaldı. Vips son turda atak yapsa da ikinci sıraya cıkamadı. Ticktum Palou'ya baskı kursa da gecemedi ve beşinci sırada kaldı. Ticktum bu sonucla Schumacher ile aradaki puan farkını 39'a indirdi ancak ikinci yarışta 15. sıradan en az podyuma cıkması gerekecek. Schumacher ise yarışa ilk cizgiden başlayacak. Aron Fenestraz'ı arkasında tutarak altıncı olurken, Nikita Troitskiy sekizinci, Enaam Ahmed dokuzuncu ve Frederik Vesti onuncu oldu. Gunluk Gazeteler