Felipe Massa eski Ferrari araclarıyla suruş yaptıktan sonra Formula 1'in eski V8 motorlarının şu anki turbo hibrit guc unitelerinin guc ve agresifliğine sahip olmadığını soyledi. Brezilyalı isim Japonya GP'sinde 2006 F248 ve 2010 F10 araclarıyla gosteri suruşu yaptı. İki aracta da V8 motoru vardı. Bu Massa'nın gecen sezon emekli olduktan sonra surduğu ilk F1 aracları oldu. Massa şu anki araclara gore daha hafif aracları tercih edeceğini soylerken, eski motorların cok da etkileyici olmadığını soyledi. "Aracta buyuk fark var." "Eski arac cok daha hafif olduğu icin onu surmekten zevk aldım. Yon değiştirme ve tepki cok farklı." "Motor ise cok daha gurultulu olsa da cok daha gucsuz. Şu anki motorlar eski motorlardan cok daha guclu ve agresif." F1'in mevcut turbo motorları F1 tarihindeki en guclu motorlar arasında ve 1980'lerde sıralama turlarında 1000 beygir guc ureten motorlara yakın olduğu tahmin ediliyor. 2021'den itibaren yakıt akış sınırlamasının kalkmasıyla F1'in 1000 beygir bariyerini aşmasına kesin gozuyle bakılıyor. Massa motorun şimdikiler kadar guclu olmadığını soylese de eski Ferrari araclarıyla yarışmaktan buyuk zevk almış. "Cok eğlenceliydi. Eskileri hatırlamak cok guzel oldu. HÂl fit olduğum icin suruşte de sorun yaşamadım. Aracı zorlayabildim ve durmak istemedim." "Bu aracları surerken, aracı, motoru ve yere basma gucunu hissetmek muthiş oldu." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Massa, V8 Motorla V6 Motoru Karşılaştırdı