Sebastian Vettel, Red Bull'dan ayrılıp başka bir takıma gecmesinin, ne kendisine yonelik eleştirileri sona erdireceğine, ne de tum zamanların en buyuklerinden biri olarak yetkinliğini artıracağına inanmadığını soyledi. Uc kez dunya şampiyonluğu yaşayan Jackie Stewart, sezon başında yaptığı bir acıklamada, Vettel'in Red Bull'dan ayrılarak koklu bir takıma gecmesi gerektiğini soylemiş, Red Bull motor sporları danışmanı Helmut Marko ise Stewart'ın soylediklerini "ciddiye alamayacağın" belirtmişti. Bu sezon dort kez dunya şampiyonu olanlar grubuna dahil olan Vettel, başarılarının kendisini tatmin ettiğini ifade ederek, "Başka bir takıma gecmiş olsam bile, hala bana şupheyle yaklaşanlar olacaktır. Bunun insanların duşuncelerini değiştireceğini sanmıyorum" dedi. Vettel, "Sonuc olarak kendi icinizde mutlu olmak zorundasınız, şu an ben başardıklarımla bulunduğum yerde mutluyum" diye konuştu. McLaren'da Alain Prost'a karşı Ayrton Senna gibi, buyuk bir rakibi ile yarışmayı hic duşunup duşunmediği sorulan Vettel, "Pilot olarak her zaman en iyi takımla olmaya calışırsınız. F1 tarihine bakarsanız, en iyi pilotların neredeyse hep en iyi takımlarla yarış kazandığını ve şampiyon olduğunu gorursunuz" dedi. Vettel, "Ben bulunduğum yerde cok mutluyum. Bu sizin vicdanınızla, aynada kendinize baktığınızda, kendiniz olmaktan mutlu olup olmamanızla ilgili. O yuzden ben başka bir yeri veya başka biriyle yarışmayı duşunmuyorum" ifadelerini kullandı. turkiyef1 __________________