F1'den artan maliyet uyarısı
Spor Haberleri0 Mesaj
●43 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- F1'den artan maliyet uyarısı
-
17-10-2019, 23:23:47Formula 1'in onde gelen isimleri, F1'in guclu bir geleceğe sahip olabilmesi icin maliyetleri en iyi şekilde kontrol altına konusun koklu bir şekilde yeniden ele alması gerektiğini ifade ediyor. Lotus'un yaşadığı son mali sıkıntılar ve Kimi Raikkonen'e maaşlarını odeyememesi, ondeki takımların da icinde bulunduğu finansal duruma dikkat cekmiş oldu. Gelecek yıl yeni turbo motorlara gecilmesi ve sezon ici testlerin maliyetleri artıracak olmasıyla, bazı takımların F1'e veda etmek zorunda kalmasından endişe ediliyor. Renault elcisi Alain Prost, maliyetlerin kontrol altına alınmasına yonelik mevcut planların başarısız olduğunu ve bu konuda yeni bir yaklaşım zamanının geldiğini soyledi. Prost, "Zaten gec kalınmış durumda ama kesinlikle cok gec değil. Gelirleri ve sponsorları duşunduğumuzde butceler hala cok yuksek. Uzun zaman once yapılmış olması gereken cok şey var. F1, bir rekabet ve bu da daha fazla para harcamak isteyen insanları durdurmayı guc hale getiriyor" dedi. Prost, "Dolayısıyla bunu durduramıyorsanız, ki bunu yapmanın cok zor olduğunu duşunuyorum, başka bir fikir bulmanız gerekiyor" ifadesini kullandı. Takımların aerodinamiklere cok fazla para harcadığını soyleyen Prost, "Her zaman soyledim, aeronidamiklere bu kadar onem vermemizi anlayamıyorum" dedi. Prost, "Evet, buyuk takımların ruzgar tunelleri var, benzer şeyleri var anlıyorum. Aerodinaminin onemini ancak kurallarla azaltabilirsiniz" diye konuştu. Boullier: "Bircok takım mali olarak sıkıntıda" Lotus patronu Eric Boullier ise, bircok takımın şu an mali acıdan sıkıntı yaşadığını soyledi. Kimi Raikkonen olayından dolayı dikkatlerin Lotus uzerine cevrildiğini ifade eden Boullier, kendisini mali olarak destekleyen hissedarları olmayan bircok takımın benzer durumda olduğunu dile getirdi. Boullier, "Formula 1'de maliyetlerin cok yuksek olduğunu herkes biliyor ve kabul ediyor. Fakat maalesef rekabetci olmak icin asgari seviyede de olsa, ki bu bugun icin ust duzey takımların en az yuzde 50'si manasına geliyor, bir harcama yapmanız gerekiyor" dedi. Mercedes motor sporları patronu Toto Wolff ise, takımların aşırı harcamalar konusunda, pilotlarına ve personeline maaş odeyemeyecek duruma gelmeden once, kendilerinin sorumluluk ustlenmesi gerektiğini soyledi. Wolff, "Pilotlara veya calışanlara yahut tedarikcilere ucretlerinin odenmemesi elbette iyiye işaret değil. Gormek istediğimiz şey bu değil. Bu şirketinizi nasıl yonettiğinizle ilgili bir mesele. Bana tuhaf geliyor. Ne hayatımda boyle bir duruma duştum, ne de benzer bir durumu gordum. Sadece, bu insanların calışanlarına neden odeme yapmadıklarını merak ediyorum, bunlar doğru mu, değil mi bilmiyorum. Eğer doğruysa, bana gore, anlaşılamaz" yorumunda bulundu. turkiyef1 __________________