Hayal kırıklığı yaratan Ferrari, Formula 1 2014 sezonuna kotu bir başlangıc yapmış, Fernando Alonso ile Kimi Raikkonen podyum dahi elde edememişti. Domenicali, patron olarak gorev yapmaya başladığı ilk sene Ferrari, takımlar şampiyonluğunu kazanırken, pilotlar şampiyonasında Felipe Massa ve Fernando Alonso ile şampiyonluğa 2008, 2010 ve 2012 yıllarında cok yaklaşırken, son anda kaybetmişti. Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo son gunlerde yaptığı acıklamalarda, yakın zamanda buyuk değişikliklerin olacağını ifade etmişti. UMARIM FERRARI ESKİ BAŞARISINA GERİ DONER İstifası Montezemolo tarafından kabul edilen Domenicali yaptığı acıklamada, profesyonel hayatta onemli kararlar alınması gereken anlar olduğunu belirterek, "Cok acı verici olsa da bu onemli kararları almak icin cesaret gerekiyor. Onemli değişiklikler yapmanın zamanı gelmişti. Yaşadığımız mevcut durum suresince her zaman yaptığım gibi patron olarak sorumluluğu uzerime alıyorum" dedi. Grubun iyiliği icin istifa kararı aldığını dile getiren Domenicali, "Ekipteki kadın ve erkek herkese, pilotlara, son yıllarda muhteşem ilişkilerimizin olduğu ortaklarımıza teşekkur ederim. En yakın zamanda Ferrari'nin, hak ettiği başarı seviyesine geri donmesini dilerim. Beni her zaman desteklemiş olan başkanımıza ve son yıllarda istenen verimi alamamamıza rağmen bizi destekleyen taraftarlarımıza teşekkur ederim" diye konuştu. 2008 yılından bu yana takımın patronluğunu yuruten Domenicali, Maranello merkezli Ferrari'de, 1991 yılından beri ceşitli gorevlerde bulunmuştu. MONTEZEMOLO: "DOMENICALI, FERRARI'NIN CIKARLARINI DUŞUNDU" Başkan Montezemolo da, Ferrari'de şimdiye kadar yaptıkları nedeniyle Domenicali'ye teşekkur ederek, "Domenicale'ye sadece bağlılık ve katkılarından dolayı değil, aynı zamanda bugun bile Ferrari'nin cıkarlarını duşunerek gosterdiği sorumluluk duygusu icin de teşekkur ediyorum. 23 yıldır beraber calıştığımız sure boyunca, kariyerinde her daim ilerleme kaydetti ve bundan sonrası icin de kendisine başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. Montezemolo takım patronluğuna, Ferrari Kuzey Amerika'nın başkan ve CEO'su Marco Mattiacci'nin getirildiğini acıklayarak, "Bu gorevi buyuk bir coşkuyla kabul eden değerli yonetici Mattiacci'ye hayırlı işler diliyorum" dedi. AA __________________