İki kere Formula 1 şampiyonu olan Mika Hakkinen yarışlara donmeyi cok duşunduğunu ve rekabetci olursa yarışabileceğini soyledi. Hakkinen 2001 sezonunun ardından F1'den ayrılmıştı. Hakkinen Motorsport.com'a Goodwood Revival'ın tarihi yarışlar vasıtasıyla geri donmesine vesile olabileceğini soyledi. Gecen hafta sonu Suzuka'da 1998'de şampiyon olduğu McLaren'i suren Hakkinen yarışmaya geri donuşe acık kapı bıraktı. "Geri donmem mumkun, cunku uzun yıllar boyunca suruş yaptım." "Hintsa Performance'ın marka elcisiyim, onlar bana yardımcı olabilir." "Yani geri donmem icin her şey doğru noktada gorunuyor, o yuzden donuşum fazla zor olmayacaktır." "Ama piste cıkarsanız ikinci ya da ucuncu olmak değil zafer kazanmak istersiniz. Hakkinen F1 kariyeri bittikten sonra DTM'de yarış kazansa da 2007 sonunda profesyonel yarış serilerinden emekli olmuştu. Hakkinen en son Uluslararası Le Mans Kupası'nın Cin ayağında 2011'de Mercedes SLS AMG GT3 surdu. Hakkinen eski F1 surucusu Jochen Mass ile 2016 Goodwood uyeler buluşmasında Mercedes-Benz W196 yarış aracını surdu ve bu sene de ilk F1 şampiyonluğunun 20. yılı munasebetiyle bu seneki organizasyonda yer aldı. Hakkinen, yarışlara ciddi şekilde yatırım yapmasının onunde Mercedes Benz ve Johnnie Walker gibi firmalarla olan kişisel ve ticari bağlarının engel teşkil ettiğini soyluyor. "Yarışmayı cok duşunuyorum. Yarışlar hakkında bir şeyler yapmak heyecan verici olurdu." "Ama cok zamanımı alıyor. Marka elcisi olarak cok meşgulum, evde de beş cocuk var, sonucta tatile cıkmıyorum." "Hayatıma bir şey daha eklersem bu ailemden ve işimden zaman calacak." "Dengeyi kurmak zorundayım." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Hakkinen: Rekabetci Olabilirsem Yarışmaya Donebilirim