Formula E patronu Alejandro Agag, elektrikli serinin ulkedeki popularitesini arttırabilmek icin gridde bir Japonya surucuye ihtiyacları olduğunu soyledi. Elektrikli araclar icin oldukca buyuk bir pazar olan Japonya, şu ana kadar hic tam zamanlı bir Formula E pilotu cıkartamazken, Takuma Sato, Sakon Yamamoto ve Kamui Kobayashi gibi unlu isimler seride birkac yarışa cıktılar. Fakat hicbirisi tam zamanlı olarak devam etmedi. Her ne kadar seri Nissan gibi onemli bir Japon ureticiyi kendisine cekse de, Nissan yeni sezonda Japon bir surucuyle yarışmak yerine Alexander Albon ve Sebastien Buemi ile yarışacak. Formula E'de yarışan Japon bir surucu olmamasının kendisini hayal kırıklığına uğratıp uğratmadığı sorusuna Agag, "Formula E'ye gelen genc yetenekleri gormek beni mutlu ediyor ancak Formula E'de bir Japon surucu gormeyi cok isterdim." "Bir Japon surucu istiyorum. Bence Japon bir surucuye ihtiyacımız var." "Nissan'ı Japon bir surucuye sahip olmaması icin sorumlu tutamam, bence herhangi bir takım Japon surucuye sahip olabilir." "Farklı pazarlardaki suruculere ihtiyac duyarsınız. Japonya, elektrik aracları icin harika bir pazar ve Japonya'da daha da buyuyebiliriz." "Ama eğer Japon bir yıldıza sahip olamazsak bunu başarmak zor olacak." yanıtını verdi. Japon bir surucu isteyen Agag, aynı zamanda ulkede bir yarış da istiyor. Tokyo ve Yokohama potansiyel şehirler arasında yer alıyor ama Agag, şu anda Japonya caddelerinde bir yarış yapmanın hic de kolay olmadığını soyledi. "Bu gercekten karmaşık. Cok kısıtlayıcı bir ortam var, bu yuzden yarış yapmak cok zor." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Agag: Formula E'nin Japon Surucuye İhtiyacı Var