Romain Grosjean, her zaman 2019 sezonunda Formula 1'de yarışmaya devam edeceğine inandığını soyledi. 2012 yılında Lotus'la F1'e adım atan ROmain Grosjean, kariyeri boyunca hep karıştığı olaylarla gundeme geldi ve bunun bir orneği bu yılın başında yaşandı. Peş peşe pek cok yarışta olaya veya kazaya karışan Grosjean, Almanya yarışıyla birlikte yukselişe gecti ve son yarışlarda neredeyse hic hata yapmadı. Bu performans kendisine 2019 Haas kontratını getirirken, Fransız surucu hicbir zaman F1'deki geleceğinden endişe duymadığını soyledi. "Bunun yanlış yone cekilmesini istemiyorum fakat gelecek yıl burada olmayacağımı hic duşunmedim cunku Silverstone'dan sonra durumun o şekilde devam etmeyeceğini biliyordum." "Cozumun bir yerlerde gizli olduğunu biliyordum, geri donebileceğimi de biliyordum. Eğer geri donebilseydim, kalacağımı da biliyordum." "Almanya'nın bir donum noktası olduğunu soyledim ve bunu yine soyluyorum. İyiydi, gercekten guclu bir performans gosterdim. Takımın bunu goreceğinin farkındaydım. Gorduler de." Grosjean, sorunlardan ve olaylardan kacınmalarının kendisi icin buyuk onem taşıdığını soyledi. "Eğer onceden olduğu gibi devam etseydim, o zaman faydası olmazdı. Tam olarak ne yapmam gerektiğini ve işlerin nasıl yurumesi gerektiğini biliyordum. Bunu yapmaya başlayınca işlerin olumlu yonde ilerleyeceğinden emindim." Grosjean, Magnussen'le yaşadığı temasın kilit noktalardan birisi olduğunu soyledi ve bunu 2012 Japonya GP'de Mark Webber'le yaşadığı temasla karşılaştırdı. "Neden temas yaşadığımızı anlamaya calıştık. Her iki tarafın da kasıtlı yaptığı bir şey değildi. Sonrasında bunun sebeplerini anladım." "Eğer karşılaştırmak isterseniz, 2012 Japonya'daki startla karşılaştırabilirsiniz." "Fakat sadece 0.2 saniye icinde karar vermeniz gerekiyor. 0.2 saniye icinde doğru kararı vermelisiniz. Silverstone'dan sonra yanlış yerde olduğumu biliyordum ve sonra neden yanlış yerde olduğumu bulmaya calıştım ve bunu anlamaya calıştım." Gunluk Gazeteler