Ciceği burnunda DTM şampiyonu Gary Paffett, şampiyonluğu kazanmasını sağlayan temel şeyin, sıralama turlarında "şimdiye kadar attığı en iyi tur" olduğunu soyledi. Paffet, Mercedes'ini sıralama turlarının son saniyelerinde attığı turla ucuncu sıraya taşıdı ve onceki turu silindiği icin baskı altındaydı. Bu ucunculuk, Paffett'ın yarış boyunca bu pozisyonu korumasına yardımcı oldu ve bu sayede arka arkaya altıncı galibiyetini alan Rene Rast'ın onunde şampiyon olmayı başardı. Paffett, "Yarışın anahtarı sıralama turlarıydı." "Bu yıl beş pole pozisyonu aldım ama bugun ucuncu sırada yer alabilmek icin hayatımın en iyi turunu attım." "Bu turdan once derecem silinmişti cunku pist limitlerini aşmıştım. Bu yuzden başka bir tur daha yapmam gerekiyordu." "Mukemmel bir tura ihtiyacım olduğunu biliyordum." dedi. Mercedes hafta sonu boyunca lastikleri Audi ve BMW kadar iyi calıştıramazken, Paffett tıpkı diğer Mercedes C63 suruculeri gibi sorun yaşayan isimlerden bir tanesiydi. "Yarışta en hızlı arac kesinlikle bizde değildi." "İlk bolumde dorduncuyle aramızdaki fark acmayı başardık. İkinci bolum tamamen araca bakmakla ilgiliydi." "Her şey oldukca kontrol altındaydı, ancak bunu sıralama turlarındaki turumuz sayesinde yaptık." "Arka lastiklerin aşınmasını ve performans duşuşu yaşamayı bekliyordum. Bu yuzden benim icin hic kolay olmadı, garip bir his vardı." "Oldukca erken bir pit stop yaptım ve ikinci lastik setinde de durum benzerdi. Ondeki cocuklarla aynı şeyi yapmam ya da onlarla aynı tempoyu tutturmam mumkun değildi." Paffett, yarışın son bolumunde Audi suruculeri Nico Muller ve Robin Frijns'in baskısı altındaydı ancak yerini korumayı başardı. "Lastikleri korumaya karar verdim ve bundan oturu ayağımı gazdan biraz cektim. Yine de pek rahat bir yarış olmadı." "Pistin bazı bolumlerinde onların gelmek uzere olduğunu goruyordum. Dort ya da beş tur kala aynalarımda gorunmeye başladılar, fakat onların gecebilecek kadar yaklaşamayacağını biliyordum." Paffett ayrıca, Hockenheim'da pek de iyi bir yarış cıkartamadan once şampiyona liderliğini kaptırıp, sezonu ucuncu bitiren Paul di Resta'yı da ovdu. "Bence harika bir sezon gecirdi. Gercekten tutarlı ve hızlıydı. Pist ustunde cok fazla savaşamadık fakat şampiyona liderliği surekli aramızda gelip gitti." "Burada harika bir hafta sonu gecirememiş olabilir, fakat saygıyı hak ediyor. Bence yaptığı şeyle gurur duymalı." Gunluk Gazeteler