Renault, eğer motor gelişim masrafı azaltılmazsa Formula 1'in uretici kaybedebileceğini soyledi. F1'in mevcut dort ureticisi arasındaki rekabet motor butcelerini de yukarıya cekiyor. Renault, yapılan harcamaları ana şirkete acıklayamayabilecekleri bir doneme girildiğini soyledi. Cyril Abiteboul, Honda'nın motor programına yaptığı buyuk yatırımın harcamaların arttığına delil olduğunu soyledi. Abiteboul, Japon ureticinin gelişimi hakkında Motorsport.com'a "Surpriz değil cunku gecen seneden itibaren Honda'nın cok hızlı geliştiği acıktı." "Gecen sene dayanıklılıkları yoktu, ama Spa'da onların buyuk yatırımla geliştiklerini biliyordum." "Bunun işe yaradığına şaşırmadım cunku F1'de hÂl cok harcayan verimli harcayandan daha fazla fayda goruyor. F1 ureticileri 2021'de değişecek motorlar icin yatırım yapmak zorunda. 2021'de daha gurultulu ve yuksek devirli guc uniteleri olacak. Abiteboul yukselen maliyetlerle ilgili soruların sorulabileceğini soyledi. "Yukselen maliyetler surdurulebilir değil. Şu anda Honda'nın işine yarıyor gibi gorunebilir ama bir noktada dort ureticiden biri icin karşılanamaz kadar yuksek olacak. O zaman ne olacağını kimse bilmiyor." "F1 uretici kaybetmeyi goze alamaz. Orta ve uzun vadede bunu engelleyecek maliyet limiti kararı alındığını gormedim." Abiteboul Honda'nın bu seneki gelişimini gordukten sonra artık Renault'nun da daha fazla caba gostermesi gerektiğini soyledi. "Kesinlikle geri donduler. Rekabet acısından bizimle aşağı yukarı aynı seviyedeler. O yuzden gelecek senenin motorunu geliştirmek cok onemli." "2021 icin de mumkun olduğunca erken bir başlangıc yapmamız gerekiyor. Kısa vadeli hedeflerle uzun vadeli hedefler arasında denge kurmamız gerekiyor." Gunluk Gazeteler