Valentino Rossi, Marc Marquez'in bugunku formunu koruması halinde MotoGP'deki rekorlarının tehlikede olduğunu soyledi. Honda surucusu Marquez, Tayland'da yedinci galibiyetini alırken, 2013'te MotoGP'ye gectiği gunden bu yana 42. galibiyetini almış oldu. Marquez, bitime dort yarış kala Andrea Dovizioso'nun 77 puan onunde yer alıyor ve Japonya'da Dovizioso ve Valentino Rossi'nin onunde finiş gormesi halinde şampiyonluğunu resmen ilan edecek. Henuz 25 yaşında olan Marquez, tum bu başarıları goz onune alındığında Rossi'nin 89 yarışlık galibiyet rekorunu kırmasına ve aynı zamanda İtalyan surucunun yedi şampiyonluk rekorunu egale etmesine kesin gozuyle bakılıyor. Rossi, Marquez'in kendi rekorlarını kırma ihtimalinin oldukca yuksek olduğunu duşunuyor ancak bunun kendisini rahatsız etmediğini ve bu konuda bir şey yapamayacağını soyluyor. Gecen hafta Londra'daki Dainese Store etkinliğinde konuşan İtalyan surucu, "Marquez benim rekorlarımı kırabilir ancak bu beni pek fazla rahatsız etmiyor." "Kendi kariyerine odaklanmak zorundasınız ve bana sorarsanız iyi bir kariyerim vardı. Pek cok yarış kazandım ve daha fazlasını da kazanabilirdim." "Sanırım en buyuk pişmanlığım, 2006 Valencia'da şampiyonluğu kaybetmemdi. Bir hata yapmıştım." dedi. Beş kez 500cc şampiyonu ve 54 yarış galibi Mick Doohan, gectiğimiz gunlerde Marquez'in, Rossi'nin rekorlarını kırabileceğini soylemişti. Movistar'a konuşan Doohan, "Bu gercekten inanılmaz cunku harika bir yeteneği var." "Yarışları, pole pozisyonlarını ve şampiyonlukları kazanma konusundaki tutarlılığını goz onune alırsak, beşinci şampiyonluğun ardından yerinde duracağını hic sanmıyorum. Kesinlikle bunu surdurecek." "Marc henuz 25 yaşında ve eğer 39 yaşındaki Rossi'nin izinden gitmek istiyorsa, onunde uzun bir yol olacak. Hayatta neler olacağını asla bilemezsiniz ama 10 yıl daha yarışabilir ve kazanmaya devam edebilir." demişti. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Rossi: MotoGP'deki Rekorlarım Marquez'den Oturu Tehlikede