Fernando Alonso, kariyerinin son Amerika yarışından puanla ayrılmayı hedeflediğini soyledi. McLaren, son olarak Singapur GP'de Fernando Alonso ile yedinci olmuş ve puan almayı başarmıştı. O yarıştan bu yana yapılan Rusya ve Japonya yarışlarında ilk ona girmekte zorlanan İngiliz ekip, Williams'la birlikte en yavaş iki takımdan bir tanesiydi. Austin oncesi konuşan Alonso, Austin'den puanla ayılmayı hedeflediğini soyledi. "Amerika'ya doneceğim icin oldukca mutluyum. Ocak ayında Daytona icin ortaya gitmiştim, birkac hafta once de IndyCar testi icin Alabama'daki Barber'a gittim. Şimdi Formula 1 icin son kez Amerika'ya gideceğim. Bu en sevdiğim pistlerden birisi." "Oranın sihirli atmosferinin tadını cıkartmak istiyorum. Benim icin Amerikalı fanların onunde yarışmak her zaman harika. Umarım yeniden puan alabiliriz cunku takımın takımlar şampiyonasında puana ihtiyacı var. Umarım bunu başarırız ve bu sayede takıma yardımcı olabiliriz." "Birkac hafta once Singapur'da cok iyi bir yarış cıkartmıştık fakat son iki yarışta olmak istediğimiz yerde değildik. Puan alamadık. Umarım Austin'de bu durumu değiştirebiliriz." "Eğlenceli bir hafta sonu olacak. Oradaki pek cok arkadaşımı gormek icin sabırsızlanıyorum." Stoffel Vandoorne ise hafta sonunda daha guclu olmalarını umuyor. "Amerika'ya donmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Bu yarışın buyuk bir fanıyım ve son zamanlarda orada daha fazla zaman geciriyorum. Austin de gercekten havalı bir şehir." "Ayrıca COTA'yı seviyorum. Virajların kombinasyonu harika ve suruş yapmak cok eğlenceli. Taraftarlar da gercekten coşkulu ve her gecn yıl orada daha buyuk bir taraftar kitlesi yer alıyor." "Tahmin yapmamız cok zor ama umarım bu pist aracımız icin daha iyi olur. Son birkac yarış bizim icin oldukca zordu. Fakat Austin'de biraz daha fazla performans gostermeyi umuyoruz." Gunluk Gazeteler