2019'da Williams'ta yarışacak olan George Russell, Esteban Ocon'un tuhaf durumuna rağmen F1'e girme umudunu hic kaybetmemiş. Formula 2'de şampiyonluğun en buyuk adayı olan Russell gelecek sene Williams'a katılacak. Ocon, Williams'ın F1'de kalması icin son gercekci şansı olduğunu soylemişti. Ocon 2019'u kenarda gecirecek gibi gorunuyor. Russell Motorsport.com'a kendi başarısının F1 fırsatıyla odullendirileceğini duşunduğunu soyledi. "Esteban olayı normal bir olay değildi." "İyi performans gosterirseniz genellikle fırsatlar karşınıza cıkar. Olanlar onun ve Mercedes'in kontrolunun dışındaydı." "Mercedes ve Toto Wolff, iyi performans gosterirsem karşıma fırsat cıkacağı konusunda kesin konuşmuşlardı. Bu beni etkilemişti." "Esteban'ın başına gelenlerden sonra bunu soylemek biraz aptalca olabilir ama onunki cok tuhaf ve şanssız bir durumdu." Russell 2018'e GP3 şampiyonu olarak başlamıştı ve F2 şampiyonluğunu alarak Charles Leclerc'in başarısını tekrarlamak istemişti. Bu sene 4 pole pozisyonu, 6 da galibiyet elde eden Russell, 46 puanın alınabileceği Abu Dhabi'ye Alexander Albon'un 37 puan onunde gidiyor. Russell sezonun inişli cıkışlı olduğunu soylese de F1 surucu pazarının onu etkilemediğini belirtti. O aynı zamanda McLaren'e gecen Lando Norris'i yenmesinin onemli bir etmen olduğunu duşunuyor. "Cok olumlu bir şeydi, ozellikle de Lando McLaren ile fırsat yakalamışken." "İkimiz de caylağız, McLaren onun koltuğu alabileceğini duşunuyorsa bu benim icin de mukemmel bir şey anlamına geliyor." "Onun benden daha once fırsat yakalamasından dolayı hayal kırıklığına uğramadım cunku o anda geleceğin ne getireceğini tam olarak bilemiyordum." "Bu beni de cok iyi gosterdi." Russell'ın F2 şampiyonluğunu kazanması icin biraz daha beklemesi gerekiyor ancak Williams anlaşmasının onun dikkatini bozmayacağını da belirtiyor. "Tabii ki cok sayıda insan şampiyon olmak uzere olduğumu soyluyor ama her an her şey olabilir." "Şampiyonluğu aldım sayılmaz, adım adım gidip F2'deki işim bitince 2019'a odaklanacağım." Gunluk Gazeteler