Takaaki Nakagami, 2019 sezonunda LCR Honda MotoGP takımıyla yarışmaya devam edeceğini bugun yaptığı acıklama ile doğruladı. Nakagami, bu yıl LCR ile Moto2'den MotoGP'ye geciş yapmış ve uzun zamandır sponsorluğunu yapan Idemitsu'nun renklerini taşıyan 2017 RC213V ile yarışmaya başlamıştı. Bu yıl geride kalan yarışlardaki en iyi sonucları İspanya ve Aragon'da elde ettiği 12.liklerdi ve toplamda 18 puan toplarken, şampiyonayı 20. sırada goturuyordu. Ayrıca bu yıl Caylaklar Şampiyonası'ında Tech 3 Yamaha surucusu Hafizh Syahrin ve Marc VDS surucusu Franco Morbidelli'nin gerisinde ucuncu sırada yer alıyor. Nakagami'nin gelecek sezon da LCR'de devam etmesi bekleniyor ve resmi acıklama Motegi'deki yarıştan birkac gun once geldi. Nakagami, "Oncelikle 2019'da LCR Honda Idemitsu Takımı ile yarışacağım icin mutluyum. Sponsorumuz Idemitsu'ya desteğinden oturu buyuk teşekkur ederiz ve tabii ki Honda HRC'ye benim yeteneklerime inandığı icin teşekkur ederim." "Bu profesyonel bir takım ve ilk yılımda daha fazla şey isteyemezdim. Bundan oturu Lucio ve ekibiyle calışacak olmaktan memnuniyet duyuyorum." "Yeni sezona başlamak icin sabırsızlanıyorum. Aynı zamanda Motegi'deki ev yarışıma ve 2018'in kalan yarışlarına odaklanmış durumdayım." dedi. Cecchinello, "Idemitsu ve Honda HRC'nin gelecek yıl icin Nakagami'ye olan desteğini surdurmesinden oldukca memnunuz cunku bu serideki ilk deneyiminde onunla calışmak zevkliydi." "MotoGP sınıfına geciş bir surucu icin kolay bir şey değil cunku seviye gercekten cok yuksek. Fakat Takaaki, oldukca dikkat cekici bir yeteneği ve oğrenme isteğine sahipti." dedi. Bu acıklamayla 2019 MotoGP gridi, Avintia Ducati'de Tito Rabat'ın doldurması beklenen tek koltuk dışında tamamlanmış oldu. Gunluk Gazeteler