Toro Rosso patronu Franz Tost, Formula 1'in aracları daha guzel kılmak icin bargeboardları yasaklaması gerektiğini soyledi. Tost, tasarımların basitleştirilmesinin olumlu bir hamle olacağına inanıyor. Mevcut araclar karmaşık bargeboardlara sahip ve F1'in 2017'deki aerodinamik kural değişikliği sidepodların onundeki alanda değişiklik yapma ozgurluğu sağladı. Tost F1'in aracları iyi gostermek icin bargeboardları ortadan kaldırması gerektiği konusunda ısrarcı. Tost Motorsport.com'a "Ross Brawn, Pat Symonds ve aero tarafındaki uzmanlar bu ek aerodinamik gereclerden nasıl kurtulacaklarını iyi biliyorlar." "Eğer ben bir yonetmelik yazsaydım, bargeboard ve kanatcıklardan kurtulmak cok kolay olurdu." "Bu eklemeler aracları belki yarım saniye hızlandırıyor ama arac temiz ve toplu gorunmuyor. Yonetmelik acısından bunları yasaklamak lazım." dedi. Liberty 2021'de aracların nasıl goruneceği konusunda bazı goruntuler paylaşmıştı. Tost govdenin derli toplu gorunmesinin ve stilin daha agresif olmasının olumlu olduğunu soyluyor. "Bu yonde ilerlemeyi umuyorum. Araclar agresif gorunmeli, biraz daha kucuk olmalı. Araclar şu anda guzel gorunuyorlar ama biraz fazla buyukler. Kuculmeleri lazım." "70'lerde Lotus'u ilk gorduğumde cok heyecanlanmıştım. Jochen Rindt o aracla kazanmıştı. Cok ozeldi." "O arac baştan beri ozeldi. Doneminin diğer araclarıyla arasında cok fark vardı, umarım yeni jenerasyon F1 aracları da bu yonde ilerler." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor
- Spor Haberleri
- Tost: F1 Bargeboardları Yasaklamalı