Mercedes pilotu Valtteri Bottas, lastik kabarcıklanması nedeniyle bu seneki yarışlarda coğu zaman zorlamayıp gezintiye cıkmış gibi hissettiğini soyledi. Lastiğin bir kısmı aşırı ısınınca kabarcıklanma sorunu ortaya cıkıyor. Lastik yumuşayıp parca parca dokulmeye başlıyor. F1'de bu durum yeni olmasa da bu sezon coğu yarışta problem yarattı. F1 lastik sağlayıcısı Pirelli bu sene daha yumuşak hamurları tanıttı. Bottas 2019 gelişim calışması esnasında yapılan deneylerin sorunu cozmesini umuyor. Bottas "Her yarışta lastikleri idare etmek zorunda kaldık ve son birkac yarışta kabarcıklanma sorunu yaşadık." "Belli bir sıcaklığa erişince bir noktada bu problemi yaşayacağımızı biliyoruz, o yuzden o sıcaklığa erişmekten kacınıp durumu idare etmeye calışıyoruz." "Bazı sıcak yerlerde, yuksek enerji gerektiren pistlerde bunu yapmak zor olabiliyor ve sanki hic zorlamayıp gezintiye cıkmışız gibi hissettiriyor." "Araclarda buyuk potansiyel var ve tek pit stop yapıp sonuna kadar zorlarsak cok eğlenceli olur. Bu herkesin problemi." "Birkac hafta once gelecek senenin lastikleriyle ilgili teste katıldım. İşlerin iyiye gitmesini umuyorum." Pirelli kabarcıklanmanın sorun yaratabileceği uc yarış icin inceltilmiş lastik getirmişti. Takımlar bu dizaynın İspanya, Fransa ve Britanya'da işe yaradığını ancak onun kullanılmadığı pistlerde sorun yaşandığını soylediler. Bu uc yarıştan ikisini kazanan Lewis Hamilton, 2019'da o lastiklerin daha fazla kullanılması gerektiğini soyledi. "Pirelli bu sene iyi iş cıkarttı. Araclar her zamankinden daha hızlı. Daha fazla yere basma kuvvetine sahibiz, bu yuzden lastiklere daha fazla yuk biniyor." "Daha ince lastiklerde kabarcıklanma gormedim." "O lastiklerin neden sene boyunca kullanılmadığını bilmiyorum, seneye bu duruma mudahale edilecektir." Hamilton şu anki lastiklerin duşuk tempolu yarışlara sebep olduğunu doğruladı ama bununla fazla bir problemi olmadığını soyledi. "Bence tempoyu yuksek tutmak icin yetenek ve yonetim becerisi lazım. Lastikleri hayatta tutarken mumkun olduğunca az vakit kaybetmelisiniz." "Tum yarış boyunca zorlayıp arka lastikleri aşırı ısıtmazsak yarışta daha hızlı gidebiliriz." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Bottas: Lastikler Yuzunden Coğu Zaman Rolantide Gidiyoruz