Eski Formula 1 şampiyonu Jenson Button SMP Racing'in dayanıklılık sorunu nedeniyle WEC'de ilk podyumunu kacırdığını soyledi. Button pit stop'unu gec yapınca Fuji'de ilk saati lider gecmişti. #11 BR Engineering BR1-AER aracını Vitaly Petrov ve Mikhail Aleshin ile paylaşan Button kısa sure sonra Toyota'ların arkasına duşse de alternator sorunu başlamadan once ucunculuk icin savaşıyordu. Sorun nedeniyle garajda 12 dakika gecirmek zorunda kaldı. Button sorunun #1 Rebellion aracına atak yapmalarını engellediğini soyledi. "Yarışın başı cok eğlenceliydi. İyi bir mucadele oldu." "Doğru stratejiyle lastiklerde yağmur lastiğinden kuru hava lastiğine gectik ama guvenlik aracı bize zarar verip Rebellion'un arkasına duşurdu." "8 tur boyunca lider olmak guzeldi. Yarışta dengeyle alakalı sorunlarımız vardı ve sonra alternatorde sorun cıktı. Değiştirmemiz bize sekiz tura mal oldu." "Ucunculuk mumkundu. #1 aracının 15 saniye arkasındaydık. Neden olduğunu bilmiyorum ama onların yakıt ikmali bizden 5-6 saniye daha hızlıydı." "İki SMP de dayanıklılık sorunu yaşadı. Sezon bitmeden iyi bir derece almak guzel olurdu." "Şangay'da tempomuz ve dayanıklılığımız olsaydı podyumda olabilirdik. Rebellion ve SMP aracları arasında iyi bir savaş olabilirdi." Rebellion surucusu Neel Jani, SMP ile olan mucadelenin erken bitmesinden hayal kırıklığı yaşıyor. Jani Motorsport.com'a "Araclarının bozulması uzucu. Bozulmasaydı sonuna kadar zorlayacaklardı. Dayanıklı olmalarını umuyorum." "Sonda oldukca hızlı gorunduler. Button bayağı hızlıydı. Yakın bir mucadele olabilirdi." Menezes aptalca hatasına yanıyor Rebellion'un sadece bir aracı finişe ulaşabildi. #3 aracı Gustavo Menezes guvenlik aracı arkasında kaza yapınca yarışı tamamlayamadı. Menezes "Aptalca bir hataydı, yapmamalıydım. Guvenlik aracı arkasında lastik sıcaklığını kaybetmiştim. Son iki turda durum iyice kotuleşmişti." "Başka kimse oyle hata yapmadı. Gaza bastım, spin atıp duvara vurdum. Utanc verici." dedi. SMP de #17 aracı yakıt sistemi problemi yaşayınca sadece 1 aracla finiş gorebildi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Button: Fuji'de Dayanıklılık Sorunları ilk WEC Podyumuma Mal Oldu