Mick Schumacher, hedefinin Formula 1 olduğunu gizlemiyor ama bir sonraki adımı atarken dikkatli davranacağını soyledi. Mick Schumacher Almanya ve İtalya Formula 4'te ikinci olduğu 2016 yılının ardından Avrupa Formula 3'e gecmişti ve ilk yılında istediği performansı ortaya koyamamıştı. Ancak bu yıl serideki ikinci yılını gecirdi ve sezon oncesi testlerinde zayıf olduğu alanlara ve ozellikle de tek tur performansına odaklandı. Alman pilot, Spa'daki yarışta serideki ilk zaferini aldı ve sonrasında buyuk bir cıkış yaparak şampiyona liderliğini Daniel Ticktum'dan devraldı. Hockenheim'da guclu performansını surdurdu ve podyuma cıkmasının ardından şampiyonluğunu ilan etti. Schumacher'in ismi Toro Rosso ile anılıyor ancak Alman pilot, her ne kadar Formula 1'de yarışmak istese de adım adım ilerleyeceğini soyledi. "Benim icin harika bir hafta sonu ve harika bir sezon oldu. Son yarışta kucuk bir hata yaptım ve sonrasında hep aynalarıma bakmak zorundaydım." "Genel anlamda Hockenheim'daki yarışlardan ve sezondan memnunum." "Hafta sonu yarış kazanmayı başaramasam bile bu benim icin sorun değil. Gorevimi yerine getirdim ve şampiyonluğumu kazanmak icin ustume duşen her şeyi yaptım. Gerisi bana bağlı değildi." "Şampiyon olduktan sonra takımla ve ailemle vakit gecirdim, sonrasında erkenden yattım!" "Şimdi bir sonraki maceramın ne olacağına odaklanıyoruz! Formula 1 icin hazırmıyım? Adım adım ilerlemeyi tercih ederim." "Gercekten iyi şekilde hazırlanmak istiyorum. Bundan oturu doğru secimi yapmam gerekiyor, bu gercekten cok onemli olacak." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Schumacher: Bir Sonraki Adımı Dikkatlice Atacağım