Romain Grosjean, Hindistan Grand Prix'yi, 17. cepten başlayarak podyumda bitirebileceğine kendisinin bile asla inanmadığını ifade etti. [IMG]http://img31.**************/img31/8231/5x6u.jpg[/IMG]
Dun sıralamalardaki yanlış lastik tercihi sonucu ilk seansta elenen Fransız pilot, tek pit stop stratejisinin de yardımıyla gerilerden başladığı yarışı ucuncu olarak tamamladı. Grosjean, "17. sıradan başlayınca buyuk umutlarınız olmuyor. Bilgisayardaki en iyi strateji bile bana en fazla dorduncu sırayı gosteriyordu" dedi. "O yuzden ucuncu olma konusunda bir fıstığına bile iddiaya girmezdim" diyen Grosjean, 17. sıradan başladığı icin kaybedecek bir şeyi olmadığını ve uyguladıkları stratejinin sonuc verdiğini soyledi. Lotus pilotu, "Yarış harikaydı. Dun yaptığımız gibi, oldukca cesur bir strateji uyguladık. Sonuc verdi ve podyuma dondum" değerlendirmesinde bulundu. Bu arada yarışta, farklı lastik stratejisi nedeniyle geride kalan Kimi Raikkonen ile rekabeti sırasında telsiz konuşmalarında kullandıkları sert ifadelere değinen Grosjean, aralarındaki uyuşmazlığın podyumunu engellemediğini soyledi. Grosjean, "Kimi zor durumdaydı. Dışarıdan gecmeyi denedim, o sırada beni gordmedi. Dikkatli olmak zorunda olduğumu biliyordum. Ayrıca Massa'nın yeni lastiklerle arkamda olduğunun farkındaydım. Biraz zaman kaybettim ama boşver. Podyumda olmak guzel. Yuksek puanlar almış olduk. Onumuzdeki yarışlar icin cok iyi bir aracımız var" dedi. KAYNAK __________________