Mercedes'in bağımsız yonetim kurulu başkanı Niki Lauda, takımdan ayrılacağı haberlerine rağmen Ross Brawn'ı gelecek yıl Mercedes'te kalmaya ikna etmeye calışıyor. [IMG]http://img15.**************/img15/8319/wcuh.jpg[/IMG]
Brawn hakkında cok ceşitli spekulasyonlar yapılırken, takımda kalıp kalmayacağı veya gorevinin Paddy Lowe'ye devredilip edilmeyeceği sezon sonunda netleşmiş olacak. İngiliz yayın kurumu BBC, bu hafta konuya ilişkin yayınladığı haberde, Brawn'ın kararını verdiği ve gelecek yıl kesin olarak takımdan ayrılacağını ileri surdu. Haberde ayrıca Brawn'ın Formula 1'de başka bir gorev ustlenebileceği belirtildi. Ancak Mercedes'de Brawn'ın kalmasından yana olan Lauda, medya haberlerine rağmen sozkonusu durumun kendisi icin değişmediğini, Brawn'ı takımda tutmak istediğini dile getirdi. Meselenin sezon sonundan once netliğe kavuşmayacağını ifade eden Lauda, "Spekulasyonlar tamamen sacmalık. Durum (bize gore) oldukca acık" ifadelerini kullandı. Lauda, "Ross'la bir sure once konuştum. Gitmek mi istiyor, kalmak mı istiyor bunu konuşmak icin Brezilya'daki finalin ardından bir araya geleceğiz. Takımda kalmaya motive etmek ve cesaretlendirmek icin elimden gelen her şeyi yapmaya calışıyorum. Onun kalmasını isteyen tek kişi benim." şeklinde konuştu. Lauda ayrıca, "Takımda kalmasını istiyorum ama sonucta bu benim kararım değil, buna o karar verecek." dedi. KAYNAK __________________