Mika Salo, Fin pilot Heikki Kovalainen'in, sezonun son iki yarışında Kimi Raikkonen'in yerini alacak ideal bir isim olduğunu ifade etti. [IMG]http://img41.**************/img41/7978/xs7a.jpg[/IMG]
Genel kanı, Lotus'un, 2012 GP2 şampiyonu olan yedek pilotu Davide Valsecchi'yi son iki yarışta kokpite gecireceği yonunde. Bununla birlikte Valsecchi'nin henuz caylak bir pilot olması, mali sıkıntı yaşayan takımın klasmanı ust sıralarda bitirerek daha fazla para odulu almak istemesinin Lotus'u farklı tercihlere itebileceği belirtiliyor. Fin MTV3 kanalına konuşan eski F1 pilotu Salo, "Bir suredir bunu duşunuyorum. Heikki'yi almak akıllıca bir fikir olurdu" yorumunda bulundu. Gectiğimiz sezon sonunda Caterham'daki koltuğunu kaybeden Kovalainen'in, bu yıl bazı Cuma antrenmanlarına cıkması nedeniyle yarışlar icin Valsecchi'den daha hazırlıklı olduğuna dikkat cekiliyor. Salo, "Valsecchi, kendisi icin tamamen yeni bir pist olan (Austin'de) neredeyse hicbir şey yapamayacak. Oysa Heikki orada yarışmıştı. Ayrıca Caterham da Renault motoru kullanıyor. Bu Heikki'nin uzun suredir beklediği bir şeydi. Ben takım patronu olsaydım, Valsecchi yerine onu alırdım" dedi. Salo, "Bu, Valsecchi'yi kotulumek icin değil, fakat Lotus'un puan almaya ihtiyacı var" diye konuştu. KAYNAK __________________
Salo: Lotus İcin Kovalainen Akıllıca Bir Fikir [ST]
Spor Haberleri0 Mesaj
●37 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Salo: Lotus İcin Kovalainen Akıllıca Bir Fikir [ST]