McLaren, Kevin Magnussen'in gelecek sezon Jenson Button ile yarışacağını resmen acıkladı. Haftalardır suren Sergio Perez'in McLaren'de ikinci yıl icin kalıp kalmayacağı spekulasyonlarının ardından Kevin Magnussen'e şans vermeye karar veren Woking merkezli takımın kararında Meksikalı Perez'in Abu Dabi'deki hayal kırıklığı yaratan performansının da etkili olduğu ifade ediliyor. Eski McLaren pilotu Jan Magnussen'in oğlu olan Formula Renault 3.5 şampiyonu genc Danimarkalının Jenson Button gibi tecrubeli bir pilotla birlikte calışarak kısa sure icinde F1'de ihtiyaccı olan hıza kavuşması bekleniyor. Magnussen yapılan resmi acıklamanın ardından McLaren pilotu olarak ilk acıklamasını yaparken, mutluluğunu tarih etmekte zorlandığını ifade etti. "Şu an sevincimi tarif etmekte gercekten zorluk cekiyorum. Sadece şunu soyleyebilirim. Bu takım en iyisi." "Cocukluğumdan bu yana her gunumu birgun McLaren'de yarışmayı duşleyerek gecirdim. Hayatımın her gununu McLaren F1 takımında surmek icin adadığımı soylersem abartmış olacağımı duşunmuyorum." "McLaren'de calışan herkese cok buyuk saygım var ve fırsat bulmuşken herkese cok teşekkur etmek istiyorum, en cok da Martin'e (Whitmarsh) ve takım yoneticilerine. Bana bu şansı onlar verdiler." "Jenson'un kesinlikle benim icin ideal takım arkadaşı olduğunu duşunuyorum. O hızlı olduğu kadar tecrubeli de. Ayrıca teknik bakış acısı da haliyle cok farklı. Benim de bir gun olmak istediğim gib bir dunya şampiyonu. Ondan mumkun olduğunca cok şey oğrenmeye kararlıyım." Formula 1'in caylak sezonundaki pilotlar icin oldukca zorlayıcı olduğunun farkında olan McLaren'de ise, kural değişiklikleri ve sezon ici testlerinin geri donuyor olması, Dan pilotun kısa surede hızını bulacağına olan guveni bir nebze daha arttırıyor. Whitmarsh, Magnussen ile yaptığı acıklamasında, "O cok zeki, yetenekli ve kararlı. Ondan cok şey bekliyoruz." dedi. "Ne zaman F1 arabalarımızdan birisini denese hep hızlıydı, metodlarına sadıktı ve teknik geri bildirimleri hep birinci sınıftı. Formula 3.5'te elde ettiği şampiyonluk etkileyici olmasının yanı sıra, Dunya Şampiyonluğu yolunda onu daha hazırlıklı ve oldun da bir hale getirdi." turkiyef1 __________________