McLaren Formula 1 pilotu Stoffel Vnadoorne, Toto Wolff'un 2018/19 sezonu icin Mercedes bağlantılı HWA Formula E takımına katılmak isteyip istemediğini sorduğunu soyledi. Vandoorne, McLaren'dan ayrılacağını Eylul ayı başında resmen durururken, aynı ay icerisinde Mercedes'in motor sporları yoneticisi Toto Wolff tarafından arandı. Wolff, kendisine HWA ile Formula E'ye geciş teklifinde bulundu ve Belcikalı pilot da bunu kabul etti. Vandoorne, "İlk temasın yaklaşık olarak Eylul ayında olduğunu soyleyebilirim. Aslına bakarsak Toto ile bir telefon goruşmem oldu. Bana Formula E projesi icin HWA'ya katılmak isteyip istemediğimi sordu ki, gercekten bunun hakkında duşunmeme bile gerek yoktu." "HWA'ya bir takım olarak bakarsak, gecmişte son derece başarılı olmayı başardılar ve gecen hafta sonu DTM'de şampiyon oldular. Bu yuzden yetenekli insanlardan oluşan buyuk bir grup var." "Gelecek planları gercekten heyecan verici gorunuyordu ve bundan oturu HWA ile Formula E'ye gecme konusunda iki kez duşunmek zorunda değildim." Vandoorne, FE'nin 2018/19 sezon oncesi testinin ilk gunu icin salı gunu Valencia'daydı ve batarya sorunu nedeniyle oğleden sonraki seans tur atamazken, gunu sadece 13 turla tamamladı. Carşamba gunu McLaren icin Amerika'ya gidecek Vandoorne, gunu 19. sırada tamamlamasına rağmen yaşadığı sorunu normal olarak goruyor. "Buraya gelmeden once iki gunluk bir test yapmıştım ve bundan oturu aracı neler yaptığını, her şeyin nasıl calıştığını anlayabiliyordum. Bugun bizim icin biraz zor oldu, birkac sorundan oturu cok fazla calışamadık." "Yine de bu her zaman boyledir Bu tamamen yeni bir takım. Ustesinden gelmek zorunda olduğumuz şeyler var. Bu testin amacı her şeyi doğru şekilde yapmak, tum prosedurleri doğru şekilde gercekleştirmek." Gunluk Gazeteler