Son cıkan soylentilere gore tesislerin yenilebilmesi adına Zandvoort pistine 65 milyon euro'luk bir yardım yapıldı. Liberty Media'nın Formula 1'in başına gecmesinin ardından Hollanda'nın takvime geri donmesine yonelik ceşitli calışmalar yapılıyor. Başlangıcta cadde pisti fikri ortaya atılmıştı ama artık Zandvoort veya Assen'den birisinin F1'e ev sahipliği yapması beklenirken cunku şehirlerin hicbirisi cadde pisti fikrine destek vermiyor. Bununla birlikte Zandvoort'un takvime girme ihtimali daha yuksek gorunuyor. Charlie Whiting gectiğimiz haftalarda Zandvoort'a gitti ve pistin son durumunu inceledi. Eksikleri pist yonetimine anlattı ve Motorsport.com'a verdiği demecte, pistin cok buyuk bir eksiğinin olmadığını soyledi. Bununla birlikte Hollanda basını, Zandvoort'un F1'e adım adım yaklaştığını yazdı. Son cıkan soylentilere gore Zandvoort, 65 milyon euro'luk onemli bir nakit desteği aldı ve bu para pist tesislerinin yenilenmesi icin kullanılacak. Red Bull-Honda anlaşmasını onceden duyuran isim olan Erik de Vlieger, Amsterdam şehrinin Zandvoort'un Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapabilmesi icin gereken yatırıma yardımcı olacağını da iddia etti. DTM gectiğimiz gunlerde Zandvoort'un takvimden duştuğunu acıklamıştı ve kendisinden boşalan yeri bir diğer Hollanda pisti Assen aldı. Bu iki haberin birbiriyle bağlantılı olduğu duşunuluyor. Haberlere gore pistin yoneticileri, DTM'in ayrılmasının ardından Zandvoort'a buyuk bir etkinlik getireceğine dair soz verdiler ve haberlere gore bu "buyuk etkinlik" Formula 1 olacak. 2019 takvimi zaten acıklandı, bundan oturu en erken 2020'de Formula 1'e ev sahipliği yapabilecekler. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Zandvoort, F1 İcin 65 Milyon Euro'luk Destek Almış Olabilir