Toyota bugun yaptığı acıklama ile gelecek sezon Kris Meeke ile yarışacağını resmen duyurdu. Yapılan acıklamaya gore Toyota gelecek sezon, Meeke ile yarışırken, sezon sonunda sozleşmesi sona erecek Jari Matti Latvala da takımda kalmaya devam edecek. Meeke, gelecek sezon Citroen'de Sebastien Ogier'in yerini alması beklenen Esapekka Lappi'nin yerine gececek. Salı gunu Yaris WRC'yi Finlandiya'da test eden Meeke, "Toyota surucusu olmak benim icin buyuk bir onur. Toyota'nın başkanı Akio Toyoda, Tommi Makinen ve Toyota takımına bana olan inanclarından oturu teşekkur ederim." "İlk kez uc yıl once takıma katılma ihtimalim uzerinde konuşmuştuk ve şimdi nihayet bunun gercekleşmesi mutluluk verici." dedi. Mayıs ayında Portekiz'de gecirdiği kazanın ardından Citroen koltuğunu kaybeden Meeke, suruş icin sabırsızlandığını soyledi. "Yaris WRC'nin performansı elbette ayrı bir konu ancak buradaki takım ruhu farklı bir seviyede. Japon kulturu cok farklı. Bu ortaklığı başlatmak icin sabırsızlanıyorum." "Suruşten keyif alarak Toyota'nın şampiyon olmasına yardımcı olmaktan başka bir hedefim yok." Takım patronu Tommi Makinen, Meeke'in cok hızlı bir surucu olduğunu ve aynı zamanda aracın gelişimine yardımcı olacağını soyledi. Makinen, "Kris'in Toyota Gazoo Racing'e katılacak olmasından oturu gercekten heyecanlıyız. Cok hızlı olduğunu biliyoruz ve aynı zamanda cok buyuk bir deneyimi var." "Teknik anlayış seviyesi cok yuksek. Yaris WRC'yi daha iyi hale getirmemize yardımcı olacak fikirler ve bilgiler sağlayabileceğine inanıyorum." "Jarri-Matti'nin takımımızın bir parcası olmaya devam edecek olmasından cok memnunum. Bizim icin harika bir calışma yapıyor ve son zamanlarda duzenli olarak podyumda cıkıyor. Bu gercekten cok onemli." "Şu anda en hızlı suruculerden birisi olduğunu gosteren Ott'la birlikte onumuzdeki yıl son derece hızlı, deneyimli ve yarış kazanabilen uc surucuyle birlikte, cok guclu bir kadroya sahip olacağımızı duşunuyorum." "Hem suruculer hem de takımlar şampiyonluğuna ulaşmak icin guclu bir takımımız var." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Meeke, 2019'da Toyota ile WRC'ye Donuyor, Latvala Takımda Kalıyor