Esapekka Lappi, onumuzdeki yıl Dunya Ralli Şampiyonası'nda Citroen'de Sebastien Ogier'nin takım arkadaşı olacak. 27 yaşındaki Fin surucusu bugun yapılan acıklamayla birlikte, yeni sezonda Citroen'e katılacak beş kez dunya şampiyonu Ogier'in takım arkadaşı olacak. Lappi, "Doğrusu hem Citroen'e katılacağım icin, hem de Sebastien'in yeni takım arkadaşı olacağım icin mutluyum. Bu gelişebilmem icin iyi bir fırsat." "Toyota'daki takım arkadaşlarım Jari-Matti Latvala ve bu Ott Tanak'tan cok şey oğrendim. Seb'den de bir şeyler oğrenebilirsem daha iyi olabilmek icin gereken her şeye sahip olacağım!" dedi. Lappi, Citroen takım patronu Pierre Budar'ın kendisini takıma katmaya yonelik isteğinin Toyota Gazoo Racing'den ayrılmasındaki temel etken olduğunu soyledi. "Bu takımın WRC'de buyuk bir gecmişi ve deneyimi var. Aynı zamanda aracın da buyuk bir potansiyele sahip olduğuna ikna oldum." "Pierre beni buraya getirmek icin cok cabaladı ve bu da kararımdaki onemli etkenlerden bir tanesiydi. Ayrıca yeniden galibiyet kazanmak gibi yeni bir mucadeleye sahip olacağız." Ote yandan takım patronu Budar da şoyle konuştu: "Gelecek yıl icin iki rekabetci surucuyle anlaştığımız icin mutluyuz. Esapekka'nın gelişi harika bir haber. Genc suruculere inanmak, uzun zamandır markamızın DNA'sında yer alıyor. Esapekka bizim icin mukemmel bir isim." "Yetenekli, kararlı ve son derece motive. Sebastien'la birlikte tamamlayıcı ve rekabetci bir kadro olacak." Citroen gelecek yıl buyuk oranda iki aracla yarışırken, ucuncu bir aracta Sebastien Loeb veya Khalid Al Qassimi'nin suruş yapabilir. Lappi'nin gelişiyle Craig Breen ve Mads Ostberg'in geleceği tehlikeye girerken, Breen'in gelecek yıl M-Sport'ta tam zamanlı olarak yarışabileceği soylentileri artıyor. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Lappi, 2019'da Citroen'le Yarışacak