Gecen yıl Formula 1'e girmeyi son anda kacıran Robert Kubica, petrol şirketi PKN Orlen'ın desteğiyle birlikte Formula 1'e donmeye hazırlanıyor. Edinilen bilgilere gore Robert Kubica, 2019'da Williams'la Formula 1'e geri donebilmek icin sponsor arayışına girdi durumda ve desteğini alabilmek icin pazartesi gunu Polonyalı petrol şirketi Orlen'in Varşova'daki merkezini ziyaret etti. Kubica'nın şirketteki toplantısı 1 saat 15 dakika surerken, toplantının yapıldığında dair ceşitli fotoğraflar internete duşmeye başladı. Radio Zet, Varşova'da Orlen şirketinin başkanı Daniel Obajtek ve Kubica arasında yapılan toplantının sadece sponsorluk goruşmesi icin gercekleştiğini soyledi. PKN Orlen'den yapılan acıklamada şu ifadelere ver verildi: "Bu noktada potansiyel bir ortaklık veya ayrıntı hakkında konuşmak icin cok erken." "Fakat, PKN Orlen yonetim kurulu başkanı Daniel Obajtek ve Robert Kubica arasında bir goruşme yapıldığını da doğruluyoruz." denildi. Bu yıl Sirotkin'in koltuğu kapabilmek icin 15 milyon dolarlık bir desteğe sahip olduğu soyleniyor ve Kubica da şimdi aynı butce ile Williams'ın karşısına cıkmak icin calışıyor. İddiaya gore Kubica, bunun bir kısmını zaten bulmuş durumda ve şimdi Orlen'den 7 ila 8 milyon dolarlık bir sponsor katkı bekliyor. Anlaşma gercekleşirse, şirket logoları 2019 Williams aracında olacak. Kubica, pazartesi gunu Varşova'da şoyle konuştu: "Sakin kalmaya devam ediyorum ve taraftarlarıma desteklerinden oturu teşekkur ediyorum." "Umarım gelecek yıl birbirimizi gormeye devam ederiz, fakat gulumsemeyi bırakmıyorum. Neler olacağını bilemiyorum. Size sadece bunun uzerinde calıştığımı soyleyebilirim." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Kubica'nın Williams'ta Yarışma İhtimali Artıyor