Rea, Magny Cours'ta arka arkaya dorduncu Superbike şampiyonluğunu kazandı ve gecen hafta sonu Arjantin'de 69. ve 70. zaferlerini elde etmeyi başardı. Hem Crutchlow hem de Rea daha once Britanya'da ve SBK'da birlikte yarıştılar ve Crutchlow 2011'de Tech 3 Yamaha ile MotoGP'ye gecerken Rea, Superbike'ta mucadele etmeye başladı. Motorsport.com'a ozel acıklamalarda bulunan Rea, sectiği kariyer yolunun Crutchlow'dan daha iyi olduğunu soyledi ancak MotoGP'de uc kez yarış kazanan Britanyalı surucunun performansını da ovdu. "Bunun doğru yol olduğunu duşunuyorum, sectiğim yolun daha iyi olduğuna inanıyorum. Superbike'ta dort kez şampiyon olmayı başardım. İngiltere'deki motosiklet suruculerine bakarsak en populer sporculardan birisiydim. Genel anlamda hayatımdan gercekten memnunum." "Crutchlow'un başarısına buyuk saygı duyuyorum. İnanılmaz şeyler yapıyor. MotoGP'deki en hızlı suruculerden birisi, hatta ilk uc ya da dorttedir." "Bazen ona bakıyorum ve tum bunları yapabileceğimi, yani daha iyisini yapabileceğimi duşunuyorum. Kıskanc bir insan değilim, onu kıskanmıyorum, aksine onunla gurur duyuyorum." "Cal'la yarışıp onu yenerdim, beni bazen yenebilir, ama beni yendiğinden daha cok onu yenerdim. MotoGP'de gercekten iyi gidiyor, onunla gurur duyuyorum." Son 10 yılda sadece 2009 Superbike Şampiyonu Ben Spies ve Crutchlow, MotoGP'de fabrika motosikletleriyle mucadele ederken, Rea diğer tum suruculerinin iyi takımlarda yarışamadığını soyledi. "Spies ve Crutchlow, MotoGP'de fabrika motosiketleriyle mucadele eden uydu takımlarıyla MotoGP'ye gittiler. Genelde bir onceki sezonun motosikleriyle yarıştılar. Tech 3 iyi bir takım ve Yamaha'dan motosiklet alıyordu." "Sonrasında Superbike'tan oraya giden diğer tum suruculer, iyi takımlarla yarışamadı. Laverty'e bakın, Crutchlow'la aynı seviyededir." "Britanya şampiyonasında birbirleriyle rakiplerdi, sonra Cal Superbike'a gitti. Eugene 250cc'de yarışmaya başladı. Sonrasında Dunya Supersport şampiyonasında beraber yarıştılar. Yine rakip oldular." "Cal benim rakibim hic olmadı. Haslam ve Camier ile mucadele ettim." "Eugene, sozde harika olan bir Honda motosikletiyle Aspar Honda icin yarıştı. Bu adeta korkunc bir durumdu ve kariyeri neredeyse sona eriyordu." "Sonrasında iki yıllık bir Ducati motosikletiyle yarışmaya başladı. Maalesef hic fırsat bulamadı. Demek istediğim, Cal bana gore Superbike'tan rekabetci bir motosiklet icin ayrılan son surucuydu." Gunluk Gazeteler