Tiago Monteiro, gecen yıl Barcelona'da yaptığı test esnasında gecirdiği kazadan sonra ilk kez Suzuka'da piste cıkacak. Eski Formula 1 pilotu, Barcelona'daki testte Civic TC1 aracıyla ilk viraja doğru yaklaşırken fren sorunu yaşamış ve buyuk bir suratle bariyerlere carpmıştı. Darbenin etkisi cok buyuktu ve uzun bir sure hastanede gozlem altında tutulması gerekiyordu. 42 yaşındaki surucu, kazadan once WTCC'yi ilk sırada goturuyordu ve kazayla birlikte şampiyonluğu kaybetti cunku kalan yarışlarda piste cıkamadı. Bu yıl WTCR'da yarışacağı acıklandı ancak sakatlığından oturu WTCR'nin başlangıcını da kacırmak zorunda kaldı. Temmuz ve Haziran ayı civarı artık hazır olduğunu soyluyordu ve nihayet yarışlara Suzuka'daki yarışla birlikte 15 ay aradan sonra geri donecek. Monteiro, "Bunun ne kadar iyi hissettirdiğini size anlatamam." "Durumun son derece karamsar olduğu zamanlar oldu, ama bugunun geleceğine olan umudumu hic kaybettim ve bu da bana olmak istediğim yere geri donebilmek icin her zamankinden daha buyuk bir kararlılık verdi. Şimdi Suzuka'da suruş yapmak benim icin oldukca duygusal olacak." "Honda'nın ev yarışına gideceğiz. Bu ilk kez 2012'de onlar icin yarışmaya başladığım yer." dedi. Doktorlar, Monteiro'ya Macau'daki WTCR yarışına katılmama tavsiyesinde bulundular ve boylelikle 2018'de sadece tek bir WTCR yarışına cıkmış olacak. Motorsport.com, Monteiro'nun isminin final yarışı icin katılımcı listesinde yer aldığını oğrendi ancak Honda, Portekizli surucunun doktor tavsiyesinden oturu Macau'da yarışmayacağını doğruladı. Monteiro, "Kendime hicbir hedef belirlemedim. 2019'da tam zamanlı olarak donmeden once eğlenmek, rahatlamak ve hızımız yakalamak istiyorum. Doktorların tavsiyesiyle Macau'yu yapmayacağım." "İyileşme surecimde bana yardımcı olan ailem, arkadaşlarım, destekcilerim ve diğer herkese minnettarım." dedi. Gunluk Gazeteler