Charles Leclerc, gelecek sezon hedefinin şampiyonluk olduğunu ve takıma "iki numara" olarak gitmediğini soyledi. Sebastian Vettel, Ferrari'ye katıldığı gunden bu yana hep Kimi Raikkonen'le takım arkadaşı olmuştu ve genel anlamda takımın bir numaralı pilotuydu. Bununla birlikte gelecek yıl yeni takım arkadaşı Charles Leclerc olacak ve genc pilot, gridin en gelecek vaat eden pilotları arasında kabul goruyor. Leclerc'in Vettel'e kıyasla nasıl bir performans ortaya koyacağı merak edilirken, Ferrari'nin Monacolu surucuyu "ikinci pilot" olarak takıma getirdiği yonunde pek cok yorum yapılıyor. Bu yorumlar gridin genc yeteneğine sorulurken, Leclerc hedefinin şampiyonluk olduğunu ve ikinci pilotluk yapmayacağını soyledi. Leclerc, "Tum takımlarda sezona eşit statude başlıyorsunuz ve bir noktada, bir surucu şampiyonluk icin savaşırken, birisi mucadelede olamıyor." "Durum boyle olduğu zaman, ikinci surucunun birinci surucuye yardımcı olması son derece normaldir." "Eğer şampiyonluğu kazanma şansım yoksa, o zaman ikinci surucu olarak gorevimi yapmaya hazırım." "Eğer bunu bir kenara bırakırsak, ikinci surucu olmak icin oraya gittiğimi hic zannetmiyorum." dedi. Leclerc, Ferrari'ye gectiğinde uzerindeki baskının artacağını kabul ediyor ama sadece işine odaklanacağını soyluyor. "Eğer baskı hakkında konuşursak, şahsen bununla baş edebileceğimi duşunuyorum cunku zihinsel acıdan baskı hissetmiyorum. Pek cok insan bana 'evet oyle olabilir ama Ferrari'nin baskısı farklı bir boyutta' diyor. Olabilir, ama benim zihniyetim tum baskıyla baş etmemi sağlıyor." "İnsanların benden beklediği şeyi dikkate almıyorum. Yapmam gereken tek şey kendime odaklanmak ve pistte mumkun olan en iyi performansı sergilemek." "Ben son derece durust bir adamım. Gelecek yıl eğer yeterince iyi değilsem, Ferrari beni gondermeli. Bu benim icin anlaşılır bir durum olur." "Eğer yeterince iyiysem o zaman orada kalmayı hak ediyorum demektir." "Eğer yeterince iyi değilsem, o zaman orada olmayı hak etmediğim anlamına gelir. Bu benim omzumdaki baskıyı tamamen kaldırıyor." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Leclerc: Ferrari'ye "İki Numara" Olmak İcin Gitmiyorum