Formula 1, Max Verstappen'in gecen yıl virajı kestiği gerekcesiyle ceza almasının ardından bu yıl aynı şeyin tekrarlanmaması icin harekete gecti ve Austin'deki virajlara yeni bordurler ekledi. Red Bull pilotu Verstappen, Raikkonen'i 16. ve 17. virajda pist dışına taşıp avantaj kazanarak gectiği gerekcesiyle 5 sn ceza aldı ve podyum toreni oncesinde yerini kaybetti. Acıklamaya gore Verstappen, dort tekerlekle birden pist dışına taşıp Ferrari surucusunu gecmişti ve yerini vermesi gerekiyordu. Ancak Hollandalı pilot boyle bir hamle yapmadı. Olay hakkında konuşan Verstappen, FIA'yı sert şekilde eleştirdi ve bu konu haftalar boyunca Formula 1'in gundeminde kaldı. FIA bu yıl aynı şeyin yaşanmaması icin harekete gecmiş gibi gorunuyor. Bu hafta sonu gercekleştirilecek Amerika GP oncesinde FIA, ic tarafa ek bordurler eklendiğini doğruladı. Yeni bordurler iki metre uzunluğunda, bir metre genişliğinde ve 50 mm yukseliğinde olacak. Bu bordurler 16. ve 17. viraja eklenmiş durumdalar. Gecen yıl suruculerin burayı kullanmaması gerektiğiyle ilgili belli başlı bir karar yoktu. Verstappen o olayın ardından, "Tum taraftarların bu atağı sevdiğine inanıyorum, bu harika bir gecişti. Bana virajı kesip avantaj elde ettiğimi soyluyor ama eğer gercekten bir avantaj kazansaydım her tur aynı şeyi yapardım ki, yapmıyordum." demişti. FIA ayrıca birinci virajında cıkışında suruculerin dışarıdan avantaj elde etmesini engellemek amacıyla yeni bordurler ekledi. Bunlar 11, 15 ve 19. virajlardaki kerblerle cok benzer. Gunluk Gazeteler