Mick Schumacher, Formula 1'e gecişinin mumkun olduğunu ama %100 hazır olmadan boyle bir hamle yapmayacağını soyledi. Alt serilerde gosterdiği performansla adım adım Formula 1 yolunda ilerleyen Mick Schumacher, F3'teki zaferinin ardından bu hedefe daha da yaklaştı. Şu anda Ferrari ve Mercedes'in yanı sıra Red Bull'un kendisine ilgi gosterdiği duşunuluyor ancak genc pilot hicbiriyle anlaşma yapmıyor ve gelecek yıl F1 yerine F2'de yarışmayı istiyor. Formula 1'e erkenden gecip, kariyerini riske atmak istemeyen 7 kez dunya şampiyonu Michael Schumacher'in oğlu, bu kapsamda birkac F2 takımıyla goruşme hainde. Aynı zamanda GP3 de seceneklerden bir diğeri Alman Sat.1'e konuşan Schumacher, Formula 1'de yarışma ihtimalini şu sozlerle yorumladı: "Formula 1'de yarışabilirim, bu gercekten cok acık. Hedefim elbette orada yarışmak, ama bunun gercekci olduğunu duşunmuyorum." "Orada yarışabilmem icin komple bir yarış pilot olmam gerekiyor. Orada yarışabilmek icin %100 hazır olmalıyım. Bunun icin tum genc serilerde mucadele etmem ve gelişmem gerekiyor." Schumacher'in şimdilik tek F1 seceneği Toro Rosso olarak goruluyor cunku Daniel Ticktum'un super lisansı yok ve Pascal Wehrlein, Mahindra ile Formula E'ye geciyor. Ancak Schumacher'in isteksizliğiyle gozler Alexander Albon'a cevrilmiş durumda. Gunluk Gazeteler