Eskİ GP2 şampiyonu Davide Valsecchi, Daniel Ricciardo'nun Red Bull'da ikinci pilot durumuna duştuğunu ve bu rolu kabul etmediği icin ayrılmaktan başka caresi kalmadığını soyledi. İlk altı yarışta iki galibiyet alan Daniel Ricciardo, bu yıl Almanya, Macaristan, İtalya, Rusya ve Japonya GP'lerine ceşitli sorunlardan oturu gerilerden başlamak zorunda kaldı. Bahreyn'de elektronik sorunu yaşayan Ricciardo, Azerbaycan'da Max Verstappen'le temas yaşadı, Avusturya'da egzoz sorunu yaşadı, Almanya'da guc kaybıyla yolda kaldı, Belcika'da ilk turdaki kazada aracı hasar gordu, İtalya'da ise debriyaj sorunuyla yarışa veda etti. Diğer tarafta Max Verstappen Bahreyn, Monaco ve Rusya'daki yarışa gerilerden başlamak zorunda kaldı ancak sadece Rusya'daki yarış kendisinden olmayan sebeplerdendi. Hollandalı pilot bu yıl dort kez de; Bahreyn, Azerbaycan, Britanya ve Macaristan'da finiş goremedi. Ricciardo, Macaristan GP sonrası verilen yaz arasında aldığı şaşırtıcı kararla 2019'da Renault adına yarışacağını duyurdu. Pek cok yoruma gore Ricciardo'nun ayrılma sebebi Verstappen'in artık bir numara haline gelmesiydi. Konu hakkında eski GP2 şampiyonu Davide Valsecchi, "Daniel, Red Bull'da ikinci pilot olmak istemiyordu ki, haklıydı da." "Red Bull'a bakarsak, Max artık tercih edilen surucu, bu cok net. Fakat Verstappen, Red Bull'a katıldığı gunden bu yana onun yeteneklerini hemen gorebiliyorsunuz.. Yeteneği Daniel'den daha buyuk." "Daniel'in bunu yapacağını biliyordum. Bana gore Max daha iyi olan taraf ve bundan oturu maaşının neden Daniel'in iki ya da uc katı olduğunu biliyorum." "O gercekten aşırı bir pilot. Her şeyden biraz var. Cok genc, cok iyi ve kendisinden tamamiyle emin." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- "Ricciardo'nun Red Bull'dan Ayrılmaktan Başka Caresi Yoktu"