Mercedes pilotu Lewis Hamilton, yarışmaya Schumacher'in rekorlarını kırma amacıyla başlamadığını soyledi. Bu hafta sonu şampiyonluğu kazanması halinde beşinci kez şampiyon olarak Michael Schumacher'in rekoruna bir adım daha yaklaşacak olan Hamilton, Alman efsaneyi yakalama planıyla yola cıkmadığını soyledi. Hamilton, 2015'te Ayrton Senna ile aynı şampiyonluk sayısına ulaşarak amacına eriştiğini ve Schumacher'in şampiyonluk sayısını hicbir zaman hedeflemediğini soyledi. "Durust olmam gerekirse o hicbir zaman benim hedefim olmadı. Ayrton Senna gibi bir yarışcı olmak istiyordum, o yuzden amacım onu yakalamaktı. Onu iki sene once başardım. "Michael'in istatistikleri inanılmaz ve ulaşmama henuz cok vakit var, ama bir sure daha yarışacağım ve zorlamaya devam edeceğim. Neler olacağını goreceğiz." Hamilton Vettel'in 67 puan onunde ve son dort yarışı kazandı. Texas'ta son altı yarışın beşini kazanan Hamilton şampiyonluğu orada kazanmak istiyor. Hamilton yine de yaklaşımını değiştirmeyeceğini soyledi. "Şu ana kadarki yaklaşımım işe yaradı." "Doğal olarak bu yarışı kazanmak istiyoruz. O yuzden aynı adımları atacağız. Kendimi rahat hissediyorum ve ne yapacağımı biliyorum." Hamilton şu ana kadar 9 yarış kazandı ve sezonu iki haneli bir sayıda bitirecek gibi gorunuyor ancak bu senenin gecen senelerden cok daha zor olduğunu soyluyor. "Bu sene en yoğun sene oldu. Araclar daha hızlı, suruculer mental ve fiziksel acıdan cok daha fazla zorlanıyor." "Sezonun bir bolumunde bizden daha iyi olan bir takımla savaşıyoruz. Takım olarak onların onune gecmeli ve onlardan daha iyi performans gostermeliyiz." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton: Planım Schumacher'i Gecmek Değildi