Jorge Lorenzo, Japonya GP'de yarışmasına izin verilmesine rağmen henuz sakatlığının tamamen gecmediğini soyledi. Ducati surucusu, son iki yarışta iki buyuk kaza yaptı ve her iki yarışı da kacırmak zorunda kaldı. Buriram'daki yarışa katılmak isteyen ancak sakatlığı nedeniyle katılamayan İspanyol surucu, yarış icin Motegi'ye gitti ancak hafta sonu boyunca yarışıp yaırşmayacağının nasıl hissettiğine bağlı olduğunu soyledi. "Elbete hayal kırıklığına uğradım cunku incelemenin ardından ayağımda kırık olduğunu biliyordum. Yine de 13-14 gun icerisinde iyileşeceğimi ve burada iyi hissedeceğimi duşunuyordum." "Durust olmak gerekirse burada kendimi iyi hissetmiyorum. Aşağı yukarı aynı hissediyorum." "İlk gunlerde biraz daha iyi hissediyordum, bu yuzden yuzmeye ve hatta bazı egzersizler yapmaya bile başladım. Fakat şu anda bileğimi hafifce oynattığım zaman bile birkac saat boyunca buyuk bir ağrı cekiyorum." "Bileğim oldukca şiş, duygu hic de iyi değil. Cok buyuk bir ağrı var, hareket ettirdiğimde ağrıyor." Lorenzo, ilk seansta piste cıkmayı planlıyor ancak hafta sonunu kalan kısmında mucadele etmeyi beklemiyor. "Yarın motosiklete bindiğimde o kadar da iyi hissetmeyi beklemiyorum. Yine de surmeye calışacağım cunku neler olacağını asla bilemezsiniz." "Bu karmaşık bir şey cunku bu tur ameliyatsız durumlarda yaralanmaların iyileşmesi cok fazla vakit alıyor. Şimdi ust uste uc yarış yapmamız gerekecek. Bu zor bir durum." "Elbette durum daha da kotuye gidebilir. Philip Island'a kadarki 8-9 gun icinde cok fazla değişmeyeceğini biliyorum. Yarın daha iyi olacağını duşunmuyorum ya da Philip Island'da durum daha iyi olmayacak. Bence Malezya icin durum daha iyi olabilir." "Beni endişelendiren şey acı değil cunku hayatım boyunca pek cok kez acıyla mucadele ettim. Beni endişelendiren şey herhangi bir operasyon gecirmemiş olmam. Ozellikle sert bir frenleme bolgelerinde kemik yerinden cıkabilir." Lorenzo, Ducati'nin motosiklette bazı değişiklikler yaptığını ve Tayland'daki kazanın tekrarlanmayacağını soyledi. "Sanırım ne olduğunu anladılar ve bunun tekrarlanmaması icin yeni şeyler olacak." Gunluk Gazeteler