Lewis Hamilton, yedi kez dunya şampiyonu Michael'ın oğlu Mick Schumacher'in gelecekte %100 Formula 1'e gireceğine inanıyor. Mick Schumacher gectiğimiz hafta sonu Avrupa Formula 3 şampiyonasında gulen taraf olurken, bunun oncesinde 2016'da İtalya ve Almanya Formula 4'u ikinci sırada bitirdi. Hamilton, Formula 1 tarihinin en başarılı surucusu olarak kabul goren Michael'ın oğlu olmasının Mick'in uzerinde baskı yaratacağına inanmıyor. "Bunun omuzlarında bir yuk olacağını duşunmuyorum. Schumacher adı Formula 1'e %100 donecek. Kısmen isminden oturu, aynı zamanda iyi bir iş yaptığı icin performansından oturu de burada olacak." Schumacher, 2013 yılında gecirdiği kayak kazasının ardından ciddi bir beyin travması gecirmişti. Babasının hastalandığı donemde Mick, Dunya ve Avrupa KF Junior Karting Şampiyonası'nı ikinci sırada tamamlarken, 2015 yılında tek koltuklu yarışlara gecti. Schumacher'in F3'teki ilk yılı karmaşıktı ve tek podyumla 12. oldu. Ancak F4'te olduğu gibi ikinci yılında ciddi bir adım attı. Son 15 yarışın sekizini kazanan Schumacher, Avrupa F3'u şampiyon olarak tamamladı. Hamilton, "Babasında olduğu gibi oğlunda da buyuk bir yetenek var. Tıpkı Keke ve Nico'da olduğu gibi. Tıpkı Fernando'nun cocuklarında olacağı gibi! Eminim Alonso -ismi- yine burada olacak." "Yarışmak isteyen bir cocuğum varsa, iyi olmasa bile adından oturu Formula 1'e girebilir." "Diğer tarafta Schumacher harika bir iş yapıyor. Gercekten harika bir cocuk. Gectiğimiz haftalarda garajımıza geldi, takımımıza katıldı." "Babası gibi buyuk bir yeteneği var. Bu yuzden bunun, onun uzerinde bir yuk olacağını duşunmuyorum. Bence bu spor icin harika olacak." dedi. Schumacher, F3'te babasının uc yıl boyunca F1'de mucadele ettiği Mercedes markasının F3 motorunu kullandı. Bu da ailesiyle Mercedes arasında ozel bir bağlantı olduğu anlamına gelebilir. Ancak gelecek yıl Formula 2'ye gecmesi beklenen Schumacher, onların F1 programına uymuyor. Bununla birlikte Schumacher'in beş şampiyonluk yaşadığı Ferrari, genclere karşı daha hevesli gorunuyor. Gunluk Gazeteler