Formula 1, bu seneki Tata Communications F1 Inovasyon Odulu'nu kazanan projeyi temel alan yeni bir interaktif taraftar deneyimi uygulaması uzerinde calışmalara başlıyor. Dunya Şampiyonası lideri Lewis Hamilton ile Formula 1 yonetiminden Ross Brawn, bu seneki teknoloji mucadelesini Britanyalı James Gough olduğunu duyurdular. Gough, projesinin kazanması sayesinde 50 bir dolar odulu kazandı. Onun projesi F1 yonetimi tarafından hayata gecirilecek. Bu seneki mucadelede tema "MyF1" olarak duyuruldu. Katılımcılardan, taraftarların F1'de hafta sonu boyunca uretilen tonlarca veriye nasıl daha iyi ulaşabileceklerine dair oneriler yapmaları istendi. Gough, F1'in resmi uygulamasının akıllı telefonların yanında akıllı saat gibi diğer urunlerde de kullanılmasını ve istedikleri verileri kişiselleştirebilmelerini onerdi. Odulu kazanmasının ardından konuşan Gough, "Benim duşuncem, taraftarların hali hazırda olan teknolojiler uzerinden daha fazla etkileşim sağlayabilmeleri. Artık akıllı saatler ve akıllı evler var." "Evimdeki camaşır makinem akıllı. Ben, camaşır makinemde bircok detaya ulaşabiliyorsam, o zaman pistteki taraftarlar da F1 yarışlarından istedikleri verilere ulaşabilmeli ve bilgi almak icin dış kaynaklara bel bağlamamalı." dedi. Gough ayrıca, bu uygulamanın Amazon'un Alexa'sı gibi Virtual Smart Assistants'la entegre olması gerektiğini duşunuyor. F1'in Amazon ile yakın ilişkisi bulunuyor. Bu acıdan Alexa aygıtı aracılığıyla daha derin bir işbirliği mantıklı gorunuyor. Brawn, F1'in sıradaki adımının Gough ile yakından calışarak fikirlerini Biggin Hill'deki Medya ve Teknoloji Merkezi'nde geliştirmeye başlamak olacağını soyledi. Brawn, "Boylesi mukemmel fikirlere sahip olmamız onemli ancak onemli olan bu fikirleri ileriye taşımak olacak. Bu yuzden Gough sadece aldığı odulle kalmamalı." "Bu fikir, gelecekte yapacaklarımızın bir parcası olacak. Bu gercekten heyecan verici bir adım." "Bunu daha fazla geliştirmek icin daha fazla kaynak aktaracağız ve bu fikirlerin gelişmesi icin gerekli olan tum desteği verip nereye ulaşacağımızı goreceğiz." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- F1, Yeni Taraftar Deneyimi Uzerinde Calışmaya Başlıyor