Kimi Raikkonen, son haftalarda Mercedes'le olan farkın yarım saniyenin uzerinde gorunmesine karşın, bunun gerceği yansıttığını duşunmuyor. Ferrari, Belcika GP'den sonra yapılan yarışları kazanmayı başaramadı ve pole pozisyonu aldığı son yarış İtalya GP'di. Durum boyle olunca Ferrari, hem takımlar hem de pilotlar şampiyonasında ciddi şekilde geride kalmaya başladı ve bitime dort yarış kala şansını mucizelere bırakmış durumda. Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, her ne kadar son yarışlar kotu de gecse, Austin'de guclu olmayı beklediklerini soyledi. "Gecen yarışta aracım hasar gormuştu, bu yuzden yarışın nasıl gectiğini ya da nasıl olduğunu değerlendirmek benim icin cok zor. Suzuka'da cuma ve cumartesi gunu arasında gelişmeyi başardık. Pazar gunu hasardan oturu aracımız yeterince hızlı değildi. Bu hafta sonundan once bazı şeyleri acıklığa kavuşturmayı başardık. Austin'de aracı nasıl davranacağını goreceğiz. Bence her şey daha iyi olacak." "Son birkac yarışın bizim icin kolay olduğunu soyleyemem. Bakalım işler nasıl gidecek? Eğer aracımız hasar gormezse, kesinlikle hızlı gorunuyor. Her şeyi doğru şekilde yaparsak bence iyi bir şansımız olacak." "Mercedes'e kıyasla neden geride kaldığımızı soylemek zor. Başarılı olmak istiyoruz ancak istediğimiz kadar guclu bir performans gosteremedik. Mercedes'le aramızda cok buyuk bir fark yok. Bizden biraz ondeler, bunu duzeltmemiz gerekiyor. Başarırsak iyi sonuclar gelecek. Burada işlerin nasıl gideceğini gorelim. Hava durumu hafta sonu kesinlikle onemli bir rol oynayacak." "Doğrusu yağmur yağarsa nasıl olur bilmiyorum ama gecenki yağmurda daha iyiydik. Macaristan'da mesela aracın performansı iyiydi. Her şey iyi gorunuyordu. Yağmur altında gelişmeyi başardık." "Bence arac yağmurda iyi calışıyor. İyi bir tur atmamızı sağlıyor. Her şey iyi şekilde calışıyor ki, bu bir artık. Yine de her şey lastiklerin calışıp calışmadığına ya da asfalttaki durumuna bağlı." Vettel'e yardım etme ihtimalini de değerlendiren Raikkonen, "Ne yapılması gerektiğine bakıyoruz. Takım olarak her şeyi tartışıyoruz. Bu yarış diğerlerinden farklı değil." "Her zaman en yuksek sonucu almak icin calışıyoruz. Ama bazen başkalarına (Vettel) yardım etmek zorunda kaldım ki, bu en iyisi değil. Yine de bu oyunun bir parcası. Geri kalan yarışlarda neler olacağını bilemem. Ama istediğimi yapabileceğim anlar olabilir ki, bu ilginc olabilir." "Bu hafta sonu iyi bir sonuc alabiliriz. Eğer podyum daha daha iyi bir sonuc hedefliyorsak her şeyimizi vermeliyiz. Sonrasında her şey mumkun olacak. Nasıl olacağını ve ne kadar hızlı olacağımızı gorelim." Ferrari'nin en iyi araca sahip olup olmadığı ya da Mercedes'in bu kadar gerisinde kalmaların nasıl acıkladığı sorusuna Fin pilot, "Yargıya varmak imkansız ama iyi bir aracımız var. Bu farkla ilgili acıklama yapmama gerek yok, bence bunu Mercedes'e sorun." "Kalan dort yarışta başarılı olmak istiyoruz, neler olacağını goreceğiz." yanıtını verdi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Raikkonen: Mercedes'le Olan Fark Gorunduğu Kadar Buyuk Değil