Brendon Hartley Formula 1'de gecirdiği zamanda tam destek alamadığını soylerken, koltuğu icin Alexander Albon'un ismi on plana cıktı. Hartley Red Bull ile uzun vadeli anlaşması olduğunu soylese de Toro Rosso sadece Daniil Kvyat'ı acıkladı. Helmut Marko ve takım patronu Franz Tost Hartley'in geleceği hakkında kesin konuşmazken, Red Bull'un Alexander Albon'u Nissan Formula E anlaşması iptal edilebilirse Toro Rosso koltuğuna gecirebileceği konuşuluyor. Hartley kendisi acısından hicbir şeyin değişmediğini soyledi. "Daha once de soyledim, benim gelecek sene icin bir kontratım var ve bu konuları Red Bull'dan biriyle konuşmalısınız." "Tabii ki benim takım ici pozisyonum ilk uc yarıştan sonra sorgulanmaya başlamıştı, hic iyi bir durum değil. Ama bunun yuzunden daha da guclendim." "Yaklaşımımı değiştirdim ve daha fazla odaklandım. Zamanımı iyi kullanıyorum ve puan almaya odaklanıyorum." "İdeal bir dunyada tam desteğe sahip olur ve işimi yapmaya odaklanırdım. Ama Formula 1'de her zaman oyle olmuyor." Hartley 2018 sezonu boyunca suren spekulasyonlarla iyi başa cıktığını duşunuyor. "Sezon başladıktan uc yarış sonra geleceğim hakkında soruları yanıtlamak zorunda kaldım, ideal bir durum değildi." "Ama bununla başa cıkabildim ve istediğim kadar puan alamasam da iyi performans gosterdiğimi duşunuyorum." "Şanssız olduğum vakitler oldu. Herşey eşitken iyi bir iş cıkartabileceğimi gosterdim." Albon hamlesi gercekleşirse Hartley F1 koltuğu bulamayacak. WEC'de iki şampiyonluk ve bir Le Mans galibiyeti bulunan Hartley, olası bir WEC hamlesinin kendisini guclendirmesi hakkında "Evet, takımdan tam destek almam onemli, ama bu sene cok şey oğrendim ve guclendim." dedi. Gunluk Gazeteler