Maverick Vinales, Yamaha'nın Tayland'da ileriye attığı adımın tek seferlik olmadığını soyledi. Vinales Japonya'da ilk seansta en hızlı beşinci dereceyi yaptı. Derecesi liderin 0.282 saniye arkasındaydı. Yağmurun etkilediği ikinci seansta kuru hava lastiğiyle piste cıkmayan Vinales ilk 10'un dışında kaldı. Vinales buna rağmen ilk antrenmandaki derecesinin Yamaha'nın Tayland performansının tek seferlik olmadığının kanıtı olduğunu soyledi. "Tayland'daki iyi hissim gercek oldu, burada da cok iyi hissettim. Piste adapte olunca her şey yolunda gitti." "Tayland'da attığımız adımdan memnunum, bu şekilde devam etmeliyiz. Tayland'daki adımımız sadece lastikle alakalı değildi." "Tayland'da ana değişiklik ağırlık dağılımındaydı. Hissiyatım uzerinde calışmak istedim, o yuzden yağmurda dahi olsa test yapmak onemliydi." Rossi ise daha muhafazakar davrandı ve ikinci seanstaki koşullar nedeniyle performansın nasıl olduğunun anlaşılamayacağını soyledi. "Vinales doğru soyluyorsa mutlu olurum. Onu iyimserliğini seviyorum ama beklemeyi tercih ederim." "Yarına kadar bekleyip guclu olup olmadığımızı goreceğiz." "Vinales genc olduğu ve farklı bir karakteri olduğu icin erkenden bir karara vardı." "Benim tecrubeme gore bir hafta sonunda işler cok değişebilir. Konsantrasyonumuzu korumalıyız." Yamaha suruculeri ikinci antrenmanda pist kuruduktan sonra dahi yağmur lastiğiyle surmeye devam etti. Rossi Yamaha'nın yeni bir ayar denediğini ve koşulların takımın planını etkilemediğini soyledi. "Lastik korumayı daha iyi anlayabilmek icin farklı bir ayar denedik." "Yağmur lastiğiyle farklı hissediyorsunuz ama oğleden sonrası icin bir planımız vardı ve denemeye karar verdik." "His oldukca iyiydi ama kuru hava lastiğiyle deneyene kadar beklemeliyiz, o herşeyi değiştirebilir. Gunluk Gazeteler