Motosiklet yarışları efsanesi Freddie Spencer 2019'dan itibaren FIM MotoGP komiserler panelinin başkanlığını yurutecek. 56 yaşındaki Spencer, Mike Webb'in yerine gececek. Webb şu anda hem panel başkanlığını hem de yarış direktorluğunu yurutuyor. 1983 ve 1985 500cc şampiyonu 2019 yarışlarında iki diğer komiserle calışarak olayları inceleyip cezalara karar verecek. Uc kişilik kurul, Rossi ve Marquez'in 2015 Sepang'daki kazasından sonra 2016 sezonundan itibaren gorev yapmaya başlamıştı. Spencer "Bu pozisyonu bana onererek gosterilen incelik ve saygıya minnettarım." "Spora olan tutkum bunlara ek olarak televizyon programları yapmama ve kitap yazmama motive ediyor. "Bu pozisyonu kabul etmemdeki ana etmenlerden biri de bu pozisyonu olumlu ve yapıcı etki yaratmayı sağlamak icin kullanabilecek olmam." "Hayatımın buyuk bolumunu bu pozisyonun gerektirdiği yetenekleri geliştirmekle harcadım. Suruculerin, takımların, medyanın ve taraftarların guvenini ve saygısını kazanıp onlarla iletişime gecmenin ne kadar onemli olduğunu biliyorum." "Tamamen nesnel olmak tarafsız kalmanın ve kararlarınıza saygı duyulmasında cok onemli." "Sporun saygınlığı ve birliği once geliyor, sporumuz şu anda olduğu seviyeye herkesin inanılmaz cabası sayesinde geldi. Gunluk Gazeteler