Sauber pist muhendisi Tom McCullough'a gore Esteban Gutierrez Formula 1'de uzun bir kariyere sahip olacak yeteneğe sahip. [IMG]http://img194.**************/img194/1084/s7jz.jpg[/IMG]
Meksikalı pilotun bir Grand Prix yarışcısı olarak geleceği şupheliyken, gelecek sezon gridde olmak icin başka bir takım bulması gerekebileceği de konuşulanlar arasındaydı ancak genc pilotun performansı Ağustos'taki aranın ardından farkedilir olcude yukselmiş durumda. McCullough'a gore Meksikalı genc pilotun zor bir sezon başlangıcının ardından gelen yukselişinin anahtarı calışma etiği. "Hızından hicbir şuphemiz yoktu. Onu ilk test ettiğimizde bile ne kadar hızlı olduğu apacık ortadaydı." "Oldukca parlak bir genc adam ve cok sıkı calışıyor. Bence potansiyel olarak uzun bir kariyer onu bekliyor." "Ozellikle grid'in birbirine cok yakın bir bolumunde mucadele etmek caylak bir pilot icin cok zordur. Kış testleri onun icin pek verimli gecmedi. İlk yarışa cıktığında neredeyse kuru pistte hic suruş yapma fırsatı bulamamıştı." "Ancak her gun oğrenmeye devam etti ve oğrendiklerini ozumsedi. Her alanda gelişmeyi hedefledi ve şu an da bunu yapıyor." Gutierrez ise geleceği hakkındaki soru işaretlerini ortadan kaldırdığı duşuncesinde. Şu noktadan itibaren kalan dort yarışta da benzer performanslar sergilemeyi hedeflediğini ifade eden Gutierrez, bunun Formula 1'deki geleceğini garanti altına alacağını umduğunu soyledi. "Durust olmak gerekirsekendimi rahat hissediyorum ve takım da işe olan yaklaşımımı biliyor. Benim daima elimden gelenin en iyisini yapmak icin cabaladığımı biliyorlar ve bu hisler ve sonuclar surdukce gelecek icin endişelenmemin bir gereği olmadığını duşunuyorum." Sauber gelecek sezon pilotlarından birinin Rus caylak Sergey Sirotkin olacağını acıklarken, şimdi konu Rus pilotun F1'de yarışması icin gereken super lisansı nasıl alacağı. Gutierrez'in gelecek sezon takımda kalıp kalmayacağı sorulan takım patronu Monisha kaltenburn bu soru karşısında, "Birkac seceneğimiz var ve bunları cok dikkatli bir şekilde değerlendireceğiz." ifadelerini kullandı. KAYNAK __________________