Sebastian Vettel, 2005 yılında ilk kez Williams-BMW'nin koltuğuna oturup piste cıktığında gelecekte Formula 1 pilotu olup olmamayacağı konusunda kararsız kalktığını ve biraz da korktuğunu ifade etti. [IMG]http://img823.**************/img823/5315/d0df.jpg[/IMG]
Sebastian Vettel 2005 yılının Eylul ayındaki Jerez testinde Williams-BMW FW27'nin kokpitine gecmiş ve Mark Webber-Nico Rosberg ikilisiyle bir sure aracı paylaşmıştı. O zaman yalnızca 18 yaşında olan Vettel yalnızca 25 tur tamamlamıştı ve en iyi tur zamanı Mark Webber'in yaklaşık 3s gerisinde kalmıştı. Şu an Formula 1'de ust uste dorduncu şampiyonluğuna cok yakın olan Vettel, Formula 3'ten Formula 1 otomobiline gecişin ilk anda gozunu korkuttuğunu itiraf etti. "İlk Formula 1 testimde Mark piste sabah cıkmıştı, oğleden sonra da sıra benimdi. Birkac tur attıktan sonra kendime 'Tamam. Belki de bu gercek erkekler icin.' dedim. Sonra ise alıştım ve daha fazla surmek istedim." Vettel o gunden bu yana Formula 1'de 35 yarış kazanırken, ust uste dorduncu Dunya Şampiyonluğuna da cok yaklaşmış durumda. Yine de Alman pilot yarış sabahlarında hala gergin olduğunu ifade etti. "Yarışmaya yaklaşımımda ve sevgimde hicbir şey değişmedi. Mucadeleyi seviyorum. Pazar sabahları uyandığımda hala biraz gerginim, hala heyecanlıyım ve gride yururken geriliyorum ve yarışın başlamasını iple cekiyorum." "İşleri cok zorlamak ve aşırı gerginlik bu seviyede kabul edilemez bir durum. Kendinizi eğlencenin kollarına bırakmanız gerektiğini duşunuyorum cunku bu durum normal değil. Bu herkesin erişebileceği bir seviye değil. Formula 1'deki bu 22/24 adamdan birisi olduğum icin bence cok şanslıyım." Vettel'in gelecek yarış olan Hindistan GP'de ust uste dorduncu şampiyonluğunu ilan etmesi icin 5.'liği elde etmesi yetecek. KAYNAK __________________
Vettel: Formula 1 Otomobiliyle İlk Testim Cok Zor Gecmişti
Spor Haberleri0 Mesaj
●40 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Vettel: Formula 1 Otomobiliyle İlk Testim Cok Zor Gecmişti