Romain Grosjean'a Lotus tarafından gelecek sezon icin anlaşma imzalanması biraz zaman alacak olsa da, bunun yalnızca bir formaliteden ibaret olduğu soylenildi. [IMG]http://img853.**************/img853/6949/tj0e.jpg[/IMG]
Romain Grosjean her ne kadar son yarışlarda etkileyici bir performans sergilese ve Japonya'da Red Bull'lar ile zafer mucadelesini yarışın buyuk bolumunde surdurse de, Lotus henuz Fransız pilotla yeni anlaşmayı devreye sokmamıştı. Takım patronu Eric Boullier, takımın sahibi olan Genii Capital'in onceliğinin takımın finansal meselelerine cozum bulmak olduğunu, bunun dışındaki tum konuların daha sonra cozume kavuşacağını ifade etti. Grosjean'ın Japonya'da elde ettiği podyumun takımdaki geleceğini guvence altına alıp almadığı sorulan Boullier, ""Bunu bilmiyorum. Yonetim kurulunun yazılı kararına ihtiyacım var. Neler olacağını o zaman goreceğiz." dedi. "Romain'in bizimle gelecek sezon icin zaten bir anlaşması bulunuyor. Ancak bu tamamlanmış bir kontrat değil. Opsiyonu kullanıp kullanmama tercihi Lotus'a ait. Onumuzdeki birkac gun icinde bu konunun cozulmesi gerekiyor. Bekleyip goreceğiz." Lotus'un finansal ortaklığa cok yaklaştığı Quantum Motorsports'un kısa sure icinde takımla anlaşmaya varması beklenirken, Grosjean'ın da boylelikle co kfazla beklemesi gerekmeyebilir. Finansal anlaşma tamamlanır tamamlanmaz, Lotus'un Grosjean'ın takım arakdaşı olarak Kimi Raikkonen takımdan ayrıldığından beri takıma katmak istediği Nico Hulkenberg'le de anlaşmaya varması bekleniyor. GROSJEAN'IN FORMU TEKNİK EKİBİ ETKİLEDİ Takımla geleceğinnin resmen belirginlik kazanması icin bir sure daha beklemek zorunda olsa da Grosjean takımdaki herkesi etkilemiş durumda Boullier Fransız pilot hakkında, "Sanıyorum bu seviyeyi ondan bekleyebiliriz. Ondan istediğimizi yapıyor şu anda." dedi. "Ondan ilk once gercekte şu an olduğu gibi bir pilot olduğunu kanıtlamasını istedik. Kimi'nin ayrılık kararından sonra bunu başaracak adımı atmak ona kalmıştı. Bunu en iyi şekilde de yaptı." Alan Permane ise benzer bir acıklama yaparak Romain Grosjean'ın git gide olgunlaştığını, kendisini olan guveninin de surekli arttığını soyledi. "Yarışa uzun sure liderlik etmek ve geri duştuğunde bile zaman olarak cok geride olmamak onemliydi. Hele ki 4. sıradaki pilotun 30s geriden geldiği bir yarışta." KAYNAK __________________
Grosjean İcin Yeni Kontrat Yalnızca Bir Formalite [ST]
Spor Haberleri0 Mesaj
●34 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Grosjean İcin Yeni Kontrat Yalnızca Bir Formalite [ST]