Mercedes motor sporları patronu Toto Wolff, takımların pilotlara ucretlerini odememesinin "anlaşılamaz" bir durum olduğunu soyledi. Kimi Raikkonen'in yanı sıra Nico Hulkenberg başta olmak uzere bazı pilotların da benzer sıkıntılar yaşamasına rağmen F1 medyasında, Lotus ve Kimi Raikkonen arasında yaşanan durum manşetlerde yer almıştı. Wolff konuya ilişkin acıklamasında, "Pilotlara paralarının odenmemesi veya calışanlara, tedarikcilere odeme yapılmaması elbette ki iyiye işaret değil" ifadelerini kullandı. "Bizim gormek istediğimiz şey bu değil" diyen Wolff, "Bu, sizin işinizi yonetmenizle ilgili bir durum. Bana tuhaf gorunuyor. Ne hayatımda boyle bir duruma duştum, ne de benzer bir durumu gordum. Sadece, bu insanların calışanlarına neden odeme yapmadıklarını merak ediyorum, bunlar doğru mu, değil mi bilmiyorum. Eğer doğruysa, bana gore, anlaşılamaz" şeklinde konuştu. Ozellikle Lotus gibi on sıralarda mucadele eden bir takımın pilotuna odeme yapamamasının sorulması uzerine Wolff, "Tabi ki onlerde yarışan bir takımın faturalarını odeyemediğini duymak hoş değil. Fakat dediğim gibi bu şirketinizi nasıl yonettiğinizle ilgili bir mesele. Cok daha sert olmak istemiyorum, cunku takımın nasıl idare edildiği hakkında bir bilgim yok, fakat şirketinizi sahip olduğunuz butceye gore işletirsiniz" yorumunda bulundu. turkiyef1 __________________