Giedo van der Garde, yarış dışı kalmasına neden olan ilk tur kazasında Kimi Raikkonen'in hatalı olduğunu ifade etti. [IMG]http://img132.**************/img132/1781/bwl9.jpg[/IMG]
Aracı taban testinden gecemediği icin sıralamalardan diskalifiye edilen ve yarışa son cepten başlayan Lotus pilotu, starttan sonraki ilk virajda van der Garde ile temas yaşadı. Viraja icten giren Raikkonen, van der Garde'nin geciş alanını daraltması nedeniyle kerblerin uzerine cıkınca yol tutuşunu kaybetti ve on sağ lastiği Hollandalı pilotun sol arka lastiği ile temas etti. Suspansiyonu hasar goren Raikkonen yarışa veda ederken, Caterham pilotu mucadeleyi 18. sırada tamamladı. Van der Garde, "Olayı cok acık bir şekilde gorebildim. Hicbir şekilde benim hatam değildi" ifadesini kullandı. "Kuyruktaydım, ilk viraja doğru dondum, araca carptı. Belki başlangıcta ustunluğu ele gecirmek istedi, tam olarak bilemiyorum" diyen Hollandalı pilot, temas sırasında neredeyse spin atacağını soyledi. Van der Garde "Şans eseri aracı kontrol ettim ve devam edebildim. Başlangıcta sol arkada biraz tuhaflık vardı fakat ondan sonra herşey iyiydi" dedi. KAYNAK __________________