Jean-Eric Vergne, Abu Dabi GP'de kendisini pist dışından gecen Alonso'nun ceza almamasının doğru karar olduğunu soyledi. [IMG]http://img842.**************/img842/229/biv2.jpg[/IMG]
Yarışın 45. turunda Fernando Alonso'nun pitten cıktığını gormediğini belirten Vergne, bu yuzden 3. viraj icin normal yarış cizgisine gectiğini soyledi. Yarış hakemleri Alonso her ne kadar arabasının dort lastiği de pist dışındayken Vergne'i gecse de, İspanyol pilotun başka seceneği olmadığı icin kendisine ceza verilmemesi gerektiğine karar vermişlerdi. Alonso'yu ani hamlesi icin kutlayan Vergne, İspanyol pilotun bu hareketiyle buyuk bir kazayı onlediğinin de altını cizdi. "Eğer beni gecerken pist dışına cıkmasaydı cok buyuk bir kaza yaşayacaktık. İkimizde cok hızlıydık ve Alonso'nun yaptığı doğru olan şeydi." "Beni bu şekilde gectiği icin mutluyum diyebilirim, aksi halde cok buyuk bir kaza yaşayacaktık. Dolayısıyla hakemler de ceza vermemekte haklılar." "Ona karşı pozisyonumu savunabileceğimi duşunuyordum fakat yanımda goremeyince onumde olduğunu duşundum. Fakat tam yanımdaydı. Her şey cok kısa surede olup bitti." Son bolumde Fransız pilot yeniden pite gelirken, bu geciş Vergne'in yarıştaki pozisyonu uzerinde onemli bir etki yapmadı. Vergne, tek pit stop stratejisini lastiklerin neredeyse ufalandığı gerekcesiyle terk etmek zorunda kaldığını ifade etti. "Yarışı boyle bitirmek elbette can sıkıcı. Yarış boyu normalden daha yavaş surup lastik sakladım yani aslında gorunenden cok daha iyi bir performansa sahiptik. Sonunda ise lastikler yine de dayanmadı." "Butun yarış boyunca bir pozisyon icin mucadele edip, sonra birden bunu kaybetmek sinir bozucu." KAYNAK __________________
''Alonso Pist Dışına Cıkarak Buyuk Bir Kazayı Onledi'' [ST]
Spor Haberleri0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- ''Alonso Pist Dışına Cıkarak Buyuk Bir Kazayı Onledi'' [ST]